17 Jan
Nog vrije plaatsen

Workshop | Seizoen op je bord – snel gezond koken voor je gezin

Sophie So Food verbindt, inspireert en motiveert mensen om stappen te zetten naar een meer duurzame manier van leven met eten in de hoofdrol. Seizoensgebonden, lokaal en eerlijk. Puur, makkelijk en zonder franjes. Voor elke dag.

15 May
Nog vrije plaatsen

Workshop | Seizoen op je bord – snel gezond koken voor je gezin

Sophie So Food verbindt, inspireert en motiveert mensen om stappen te zetten naar een meer duurzame manier van leven met eten in de hoofdrol. Seizoensgebonden, lokaal en eerlijk. Puur, makkelijk en zonder franjes. Voor elke dag.

11 Sep
Nog vrije plaatsen

Workshop | Seizoen op je bord – snel gezond koken voor je gezin

Sophie So Food verbindt, inspireert en motiveert mensen om stappen te zetten naar een meer duurzame manier van leven met eten in de hoofdrol. Seizoensgebonden, lokaal en eerlijk. Puur, makkelijk en zonder franjes. Voor elke dag.

13 Nov
Nog vrije plaatsen

Workshop | Seizoen op je bord – snel gezond koken voor je gezin

Sophie So Food verbindt, inspireert en motiveert mensen om stappen te zetten naar een meer duurzame manier van leven met eten in de hoofdrol. Seizoensgebonden, lokaal en eerlijk. Puur, makkelijk en zonder franjes. Voor elke dag.

Afgelopen activiteiten

28 Nov
Volzet

Workshop | Feestelijk gebak voor koude winterdagen

Biobakker Johan Weyens leert ons alles over het maken van winters gebak.  Leer een feestelijke taart, stol of cake te bakken voor je eigen eindejaarsfeest!

22 Nov
Nog vrije plaatsen

Boerderijtafel | Gastronomisch herfstdiner door De Keukentafel

Anna Wynants tovert met groenten van onze boerderij een gastronomisch diner van 9 gangen op tafel. Een sommelier verzorgt de aangepaste wijnen en andere dranken. Schuif je mee aan voor een bijzondere ervaring aan onze boerderijtafel?

20 Nov
Nog vrije plaatsen

(AFGELAST) Degustatie | Biologische wijnen

(AFGELAST) Joost van Provinovero laat je op deze avond proeven van biowijnen van prêt-à-porter tot haute couture. De rode draad van het verhaal is de natuurlijke wijnbouw: hoe maak je van wijn een zo natuurgetrouw mogelijk cultuurproduct?

13 Nov
Volzet

Workshop | Koreaanse Kimchi

Deze avondworkshop met Mokja mag je gerust een poëtisch-culinaire wandeling door de Koreaanse keuken noemen. Je wordt verwelkomd met aperitiefhapjes en een drankje. Daarna neemt Ae Jin van Mokja je mee naar haar roots in Korea.

08 Nov
Volzet

Cursus | Leer zelf honingdesembrood bakken

Brood bakken is een hele kunst. Maar zuurdesembrood bakken is dat nog nét iets meer! Wil jij de kneepjes van het vak leren?

17 Oct
Nog vrije plaatsen

(AFGELAST) Infoavond | Duurzame visvangst

- Deze activiteit is afgelast - Razend interessant duogesprek over 'Duurzame visvangst' met gastsprekers Filip de Bodt van Climaxi vzw en Nancy Fockedey van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ).

10 Oct
Volzet

Workshop | Verrassend ingemaakt

Welke techniek is het best om tomaten te in te potten en wat heb je daarvoor nodig? En hoe lang kun je een zelf ingemaakte oogst bewaren? Zet samen onze keuken op stelten en leer inmaken als de beste! 

03 Oct
Volzet

Workshop | Verrassend ingemaakt

Welke techniek is het best om tomaten te in te potten en wat heb je daarvoor nodig? En hoe lang kun je een zelf ingemaakte oogst bewaren? Zet samen onze keuken op stelten en leer inmaken als de beste! 

21 Sep
Nog vrije plaatsen

FEEST - 40 jaar De Wassende Maan

Op 20 en 21 september zwaaien we de deuren open en vieren we 40 jaar De Wassende Maan in de winkel én met heel wat gezelligheid op de boerderij. Jong en oud van harte welkom!

20 Sep
Volzet

Boerderijtafel | Gastronomisch zomerdiner door De Keukentafel

Anna Wynants tovert met groenten van onze boerderij een gastronomisch diner van 9 gangen op tafel. Een sommelier verzorgt de aangepaste wijnen en andere dranken. Schuif je mee aan voor een bijzondere ervaring aan onze boerderijtafel?

12 Sep
Volzet

Workshop | Koreaanse Kimchi

Deze avondworkshop met Mokja mag je gerust een poëtisch-culinaire wandeling door de Koreaanse keuken noemen. Je wordt verwelkomd met aperitiefhapjes en een drankje. Daarna neemt Ae Jin van Mokja je mee naar haar roots in Korea.

21 Jun
Nog vrije plaatsen

Eco-comedyshow | 'De Smoestuinier' door Steven Vromman

Het is lastig. Je spuitende buur of kennis overtuigen om het zonder pesticiden te doen. Gelukkig snelt Low Impact Man Steven Vromman ons te hulp! Kom je mee groen lachen op de eerste zomeravond van 2019?

13 Jun
Volzet

Workshop | Bakken met blozende aardbeien

Pluk zelf een bakje aardbeien en ga er meteen mee aan de slag in de keuken. Onder leiding van bakker Johan Weyens leer je de lekkerste recepten voor aardbeiengebak kennen...

11 May
Nog vrije plaatsen

Beurs | Biologische plantenruil VELT Leieland

Breng biologische plantjes, stekken, zaadjes,... mee om te ruilen op deze leuke ruildag van VELT Leieland. Ook als je zelf geen plantjes kan meebrengen ben je heel welkom.

09 May
Volzet

Workshop | Improvisatiekoken

Blijft die pastinaak uit jouw pakket steevast in de frigo liggen of weet je niet wat te doen met aardpeer of artisjok? Tijdens deze workshop improvisatiekoken leer je tips and tricks die jou omtoveren tot een heuse keukenprins(ses).

02 May
Volzet

Degustatie | Olijfolie uit Sicilië

Laat je door Dirk's verhalen en de smaak en geur van de olijfolie meevoeren naar het mooie Siciliaanse binnenland. Welkom!

26 Apr
Nog vrije plaatsen

Infoavond | Food Commons in Gent: coöperatieve boerderijen

Hoe kunnen wij voedsel meer in eigen handen nemen? GroeiNEST brengt in 4 avonden rond Food Commons Gentse voedselhelden bij elkaar. Deze avond komen coöperatieve boerderijen (zoals o.a. De Wassende Maan) aan bod.

12 Apr
Volzet

Boerderijtafel | Gastronomisch lentediner door De Keukentafel

Anna Wynants tovert met groenten van onze boerderij een gastronomisch diner van 9 gangen op tafel. Een sommelier verzorgt de aangepaste wijnen en andere dranken. Schuif je mee aan voor een bijzondere ervaring aan onze boerderijtafel?

03 Apr
Volzet

Workshop | Maak zelf eco huidverzorgingsproducten

Tijdens deze workshop leer je zelf natuurlijke verzorgingsproducten maken, aangepast aan jouw huidtype en wensen. 

29 Mar
Nog vrije plaatsen

Infoavond | Food commons in Gent: coöperatieve logistieke voedsel-ketens

Hoe kunnen wij voedsel meer in eigen handen nemen? GroeiNEST brengt met 4 avonden rond Food Commons Gentse voedselhelden bij elkaar. Deze avond worden coöperatieve logistieke voedsel-ketens zoals De Wassende Maan besproken.

27 Mar
Volzet

Workshop | Maak zelf eco schoonmaakproducten

Leer zelf schoonmaakproducten maken om je huis op een ecologische en natuurlijke manier schoon te maken.

13 Mar
Nog vrije plaatsen

Degustatie | Proeverij biobieren

Proef tal van unieke biobieren en ontdek ondertussen de verhalen over de bieren en de brouwers. Carl Grillet van Belgian Organic Beers dompelt je onder in de boeiende uitgebreide wereld van Belgische biobieren.

05 Mar
Volzet

Lessenreeks | Yoga

Tien-delige lessenreeks (dinsdagavonden maart - mei) patanjali yoga op de boerderij door Cynthia Cornelis.

15 Feb
Volzet

Boerderijtafel | Gastronomisch winterdiner door De Keukentafel

Anna Wynants tovert met groenten van onze boerderij een gastronomisch diner van 9 gangen op tafel. Een sommelier verzorgt de aangepaste wijnen en andere dranken. Schuif je mee aan voor een bijzondere ervaring aan onze boerderijtafel?

12 Feb
Volzet

Proefles | Yoga

Gratis kennismakingsles patanjali yoga door Cynthia Cornelis. Na de proefles gaan de inschrijvingen voor de 10-delige yogareeks (maart - mei) van start.

06 Feb
Volzet

Workshop | Koreaanse keukengeheimen

Deze avondworkshop met Mokja mag je gerust een poëtisch-culinaire wandeling door de Koreaanse keuken noemen. Je wordt verwelkomd met aperitiefhapjes en een drankje. Daarna neemt Ae Jin van Mokja je mee naar haar roots in Korea.

23 Jan
Nog vrije plaatsen

Workshop | Natuurlijke Huidverzorging

Leer jouw huid op een natuurlijke en biologische manier verzorgen en verwennen tijdens deze do-it-yourself workshop door CÎME.