BOERDERIJBRIEF

BLOEMENWIJ BOERIN ANAÏs

Dag iedereen,

Op de boerderij gonst het van de bedrijvigheid om er deze vrijdag weer een gezellig samenzijn van te maken. Ter voorbereiding van de Wintermarkt ben ik bedolven onder kleurrijke droogbloemen en heerlijk geurend groen tijdens het maken van boeketten en winterkransen. Wat ben ik blij om in deze donkere en vooral natte periode van het jaar met die gedroogde bloemenpracht te mogen werken. De hele zomer lang was ik op regelmatige momenten bezig met het drogen van bloemen. Een heus werkje: oogsten op het juiste moment, kuisen van de stelen, bundelen en tenslotte ophangen op de zolder boven de winkel. Wat een voldoening om nu de eerste droogboeketten te zien blinken en ze vrijdag in hun nieuwe gedaante aan jullie te kunnen aanbieden.

Deze winter neem ik ook even tijd om terug te blikken. Tijdens de vorige editie van de wintermarkt begon het immers allemaal en kwam ik voor het eerst naar buiten met mijn kersverse bio bloemenplukweide Bloemenwij. Zonder te overdrijven: Wat – Een – Jaar – Was – Me - Dat! Een jaar waar letterlijk en figuurlijk de eerste zaadjes gezaaid werden. Een jaar vol bloemen en schoonheid. Prachtige ontmoetingen op en naast het veld. Plukkers die ik zag genieten en enthousiast het pad terug zag afstappen met telkens de mooiste creaties in hun emmertje. Een jaar waarin helpende handen het werk wat lichter maakten. Veel regen en nu en dan wat tegenslag werd steevast gevolgd door zonneschijn. Ik ben moe na mijn eerste bloemenseizoen maar oh zo voldaan...

Is het verwonderlijk dat deze plek na amper een jaar mijn tweede thuis is geworden? Een prachtige groene oase, zo dicht bij alles en toch een beetje een andere wereld. Met bewondering kijk ik naar mijn collega's op De Wassende Maan, die stuk voor stuk deze plek maken tot wat ze is. Wat ben ik dankbaar en vereerd dat ook ik en mijn bloemen deze bijzondere boerderij mee mogen laten bloeien.

Ik kijk er naar uit jullie vrijdag massaal te verwelkomen op de Wintermarkt!

Warme wintergroeten,

bloemenboerin Anaïs