banner
De Wassende Maan

BOERDERIJBRIEF

Vrijwilliger JON

Er is altijd wat te doen op de boerderij. Dat je daar als vrijwilliger aan kunt bijdragen is heel fijn. Een dagje in de buitenlucht zijn is bovendien ook prettig, als je net zoals ik de hele dag in de auto of achter een bureau zit.

De eerste keer dat ik als vrijwilliger kwam helpen op De Wassende Maan kreeg ik direct een schop onder mijn gat - geintje! - in mijn hand natuurlijk! We gingen toen de watersilo deels uitgraven zodat boer Matthias de buitenkant kon behandelen tegen corrosie. Een heel belangrijk project, wat veel voldoening gaf om te doen en ook enorm werd gewaardeerd door de boeren. 

De sfeer onder de vrijwilligers vind ik top. De groep is zeer divers - en ook weer niet: iedereen staat daar omdat ‘ie het beste voor heeft met De Wassende Maan en een steentje wil bijdragen. Het plezier om je medemens te kunnen helpen is voor mij een hele grote motivatie om mij in te zetten voor de boerderij. Tijdens een vrijwilligersdag wordt er overigens niet alleen maar gewerkt... Natuurlijk zetten we samen de schouders onder een project en dat geeft direct een groepsgevoel en sociale connectie, maar daardoor raak je ook in gesprek met al die verschillende mensen. Aan het einde van de dag blijven we vaak nog iets drinken met elkaar, wat hele boeiende gesprekken oplevert.

Het werk dat je hier als vrijwilliger kunt doen is zeer uiteenlopend. Ik ben voornamelijk betrokken bij het klusteam. We doen zaken zoals het uitgraven van de watersilo of het herstellen van de tunnel die door een storm kapot gewaaid was. Een andere groep vrijwilligers heeft daarna het nieuwe plastic zeil getrokken over de herstelde tunnel, zodat de boeren op tijd aan het nieuwe teeltseizoen konden beginnen. Andere taken zijn bijvoorbeeld groenbeheer (snoeien, de takkenwal aanvullen,...), meehelpen op onze evenementen aan de bar of infostand, soep koken voor het hele team, flyers bussen, soms wat computerwerkjes,… Wat je ook doet, je ziet direct het effect van je werk, en dat geeft me veel voldoening. Op De Wassende Maan is er de ruimte om je eigen talenten of ideeën aan te spreken en daarmee aan de slag te gaan, dus eigen inbreng is ook meer dan welkom!

Kom je ook eens meedoen? Kom zeker kennismaken op de open vrijwilligersmomenten binnenkort!

Groeten, 

Jon