BOERDERIJBRIEF

CHAUFFEUR SIEBE

Dag beste lezer,

De meeste mensen onder jullie zullen mij waarschijnlijk niet (of niet zo goed) kennen omdat ik steeds een beetje achter de schermen blijf op de boerderij. Dit komt omdat ik vaak te vinden ben in de loods oftewel achter het stuur van de camionette. 

Geef me even de tijd om uit te leggen wat voor magische gebeurtenissen er allemaal plaatsvinden in de loods. We beginnen bij allerlei verse groenten van eigen kweek die zorgvuldig geoogst worden door onze boeren en klaargezet naargelang het aantal pakketten en webshopbestellingen. Dit wordt vervolgens aangevuld met producten van lokale partners. Op dinsdag en donderdag belanden al deze verse producten zorgvuldig in bioboxen en plukboxen door het team in de loods. Dit team is al zeer vroeg in de weer om dit alles tot een goed eind te brengen.

Mijn functie in al dit gebeuren is om ervoor te zorgen dat elke biobox (of plukbox) in het juiste afhaalpunt geraakt. Elk afhaalpunt heeft een of meerdere kar(ren) of zogenaamde caddie(`s) waar de specifieke boxen moeten opkomen. Elke caddie die naar de afhaalpunten vertrekt is hoogstwaarschijnlijk volgestapeld door mij. Samen met de andere vaste chauffeur Dave verdeel ik vervolgens deze karren vol bioboxen over bijna 50 afhaalpunten in en rondom Gent.

Het mooie en interessante aan onze afhaalpunten is dat ieder zijn eigen karakter, diversiteit en charme heeft om er te leveren. De depothouders van deze afhaalpunten zijn ook vaak mensen met dezelfde mindset en filosofie als deze van op de boerderij. Ook worden wij als chauffeurs met een glimlach (en heel soms een koffietje…) ontvangen, wat het werk heel erg aangenaam maakt.

Zoals voorgaande collega´s al aangehaald hebben in hun boerderijbrieven is elke schakel in dit project even belangrijk. Daarom een grote shoutout van mij naar alle boeren, bioboxmedewerkers, winkelmedewerkers, bureaumedewerkers, chauffeurs, vrijwilligers, bestuur en de partners van De Wassende Maan. Vergeef me als ik iemand vergeten ben!

Omdat de suikermaïs nog maar net van het veld is en de kippen later dit najaar terugkomen heb ik nog dit nummer getiteld 'Chicken in the corn' geselecteerd om af te sluiten. Vrijblijvend te beluisteren natuurlijk.

Geniet met volle teugen!

En, oh ja, hopelijk tot op ons oogstfeest op vrijdag 22 september!

Vriendelijke groet,
Siebe