Oxfam Fair Trade

België

Oxfam is een fairtrade-pionier als beweging die strijdt tegen ongelijkheid en voor economische rechtvaardigheid, met als doel dat iedereen een menswaardig leven kan leiden en elk fundamenteel recht voluit kan uitoefenen. Via het uitvoeren en promoten van eerlijke en duurzame handel en het versterken van de circulaire en sociale economie bieden ze producent en consument een concreet alternatief. Oxfam beschouwt eerlijke handel als een hefboom voor structurele ontwikkeling in het Zuiden. Er wordt een eerlijke prijs betaalt aan de producenten en krijgen zij daar bovenop een fairtradepremie die wordt geïnvesteerd in projecten waarvan de hele gemeenschap kan genieten.

Oxfam Fair Trade garandeert de coöperaties een samenwerking op lange termijn. Ze kunnen rekenen op ondersteuning en advies op verschillende vlakken (technisch, financieel, organisatorisch). Boeren zijn niet zomaar leveranciers, het zijn partners.

Eerlijke handel is meer dan een certificaat. Het is ook op ecologisch vlak een duurzame keuze. Niet alleen een eerlijke prijs geeft hoop op een betere toekomst, ook de manier waarop we omgaan met onze planeet en onze grondstoffen telt mee. Daarom gaan ze nu al voor de helft van hun producten volop voor bio.

→ Meer info