Workshop

 

passie voor sicilië

‘Ik neem bijna nooit impulsieve beslissingen’, vertelde Dirk ooit aan een journalist. 'Tot op die junidag in 2004, toen ik voor het eerst voet zette op Midden-Sicilië. Binnen de week kocht ik er in Pietraperzia een huisje. Toen besefte ik dat ik ook eigenaar was van een vijf eeuwen oude olijfgaard van drie hectare. Ik kende niets van olijfolie. Ik kocht hoogstens één fles per jaar in de wereldwinkel. Maar in ons dorp ontmoette ik een van de pioniers van de biologische landbouw op Sicilië. Hij bracht mij de knowhow over olijventeelt en het persen van zuivere olie bij.’

Nadat Dirk er de eerste pluk en persing meemaakte en het groene goud van zijn eigen vruchten proefde, werd de passie voor de cultuur, de natuur en de mensen van Sicilië alleen maar groter. Nu, bijna 15 jaar later, is zijn bedrijf Antico Sapore een vaste waarde geworden bij Gentse fijnproevers. De producten (olijfolie, pasta, tapenades, wijnen,...) zijn van topkwaliteit en worden ook in vele restaurants bijzonder gewaardeerd. Ook in onze biowinkel staan deze heerlijke producten in de rekken.

Praktisch

Wanneer?

donderdag 2 mei 2019

19u tot ca. 21u30

Waar?

De Wassende Maan, Beekstraat 35, Astene

Maximum aantal deelnemers?

23 (inschrijven verplicht)

Prijs?

5 euro per persoon

ik schrijf me in!

Activiteit
aan € 5 per persoon
We contacteren jou enkel op je gsm-nummer indien er zich belangrijke wijzigingen voordoen in de organisatie van de activiteit of bij een last-minute annulatie van de activiteit (bv. door ziekte of overmacht).
Als je klikt op 'Ik schrijf me in' kom je automatisch op onze online betaalpagina. Na betaling is jouw inschrijving definitief. Veel plezier op de activiteit!

Biodynamische landbouwcoöperatieve

De Wassende Maan
Beekstraat 35
9800 Astene-Deinze

Tel. 09 386 82 14

info@dewassendemaan.be

BTW BE0429.289.336

Lees hier onze privacyverklaring.

eurologo

BIOWINKEL

Di t.e.m. Vr     09:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Tel. 09 381 55 40
winkel@dewassendemaan.be

 

BIOPAKKET

Tel. 09 386 98 79
biopakket@dewassendemaan.be

maan logo

 

Volg ons op: instagram facebook