De Wassende Maan

EXPO

VOETEN IN DE AARDE

Expo in onze serre en winkel | 25 juni tot 31 juli 2022

Welkom in onze serres om 'Voeten in de Aarde' te bewonderen. Deze rondreizende kunstzinnige tentoonstelling rond biodynamische landbouw toont hoe jongeren en boeren hun moed en veerkracht terugvonden tijdens de moeilijke periode van Covid-19. De expo verwonderde al tal van bezoekers op o.a. De Kollebloem, Lousbergmarkt en Widar met haar onthaastende schoonheid. Van harte welkom om de kleurvolle krijttekeningen blakend van vitaliteit te komen bekijken.

Curator Kaya Jakovits bezielde dit bijzonder project in kader van onderzoek rond psychosociaal welzijn bij jongeren aan de hand van kunstzinnig therapeutisch werk. De 14-jarige jongeren zijn leerlingen aan kunsthumaniora Sint-Lucas in Gent. Zij maakten over een tijdspanne van 2 jaar samen met Kaya, hun leerkracht vormtekenen, de brug tussen landbouw en kunst.

Het proces stond voorop, maar het resultaat is verbluffend. De bewuste verbinding met de natuur had een therapeutisch effect met fysieke en mentale veerkracht tot gevolg. Onthaasten, verder kijken, waarnemen, reflecteren en uiteindelijk tekenen maakte voelbare kwaliteiten opeens zichtbaar. Het werd een kunstzinnig dialoog tussen biodynamische landbouw en jongeren vol kleur en sprankel.

Nog tot 31 juli te bewonderen in onze tunnelserre en winkel!