DE WASSENDE MAAN ... MEER DAN BIO

Kokoscrème Brûlée

Crème Brûlée but make it vegan. Een heerlijke plantaardige twist op de klassieke versie. Met een knapperige gekarameliseerde bovenkant en een zachte, kokosachtige smaak is dit eenvoudig te maken en perfect voor een speciale gelegenheid of een lekker moment voor jezelf!

Kokoscrème Brûlée

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 1/2 tl vanille-extract of 1 vanillestokje
  • 200 ml kokosmelk
  • 400 ml amandel- of kokosmelk
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • 2,5 g agar agar
  • 2 el witte suiker
  • 2 el kokossnippers
instructions

Bereiding

  1. Breng de kokosmelk, amandel- of kokosmelk, kokosbloesemsuiker, agar agar en vanille al roerend aan de kook in een pan. Zorg ervoor dat het goed mengt.
  2. Haal het mengsel door een zeef en verdeel het in vier schaaltjes.
  3. Laat de crème goed afkoelen in de koelkast (of buiten, als het nu lekker koud is voor een duurzaam effect).
  4. Bestrooi de afgekoelde crème met de witte suiker. Gebruik een brander om de suiker te karamelliseren of zet de schaaltjes voor ongeveer 8 minuten onder de grill van de oven op de hoogste stand. Let erop dat je ovenvaste schaaltjes gebruikt.
  5. Bestrooi de gekarameliseerde crème met kokossnippers.
  6. Serveer meteen en geniet!

    Smakelijk!

Recept door The Veggie Reporter