Speltsalade met asperges, avocado, radijsjes en limoendressing
Boodschappenlijstje
100 gram spelt
100 gram asperges
een halve komkommer, in plakjes
50 gram waterkers
50 gram spinazie
1/2 bosje radijsjes
1 rijpe avocado
2 stengels bleekselderij
1 bosui
1/2 bosje peterselie
1/2 bosje munt, de blaadjes
50 gram zonnebloempitten
broccolicress of tuinkers
2 tl mosterd
1 tl honing
1 el olijfolie
sap van 1/2 limoen
snuf zeezout
versgemalen peper
Bereiding
Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen in een grote salade kom.
Snijd ondertussen de komkommer en radijsjes in dunne plakken. Snijd de bleekselderij met de julienne snijder. Snijd de bosui in ringetjes. Hak de peterselie en munt grof. Snijd de avocado in plakjes.
Verhit een grill pan op het vuur en bak de asperges kort even tot ze bruine grill strepen hebben.
Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan tot ze bruin kleuren.
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep dit door de spelt. Doe alle groenten, de geroosterde zonnebloempitten, waterkers en spinazieblaadjes.
Verdeel de salade over de borden. Leg de avocado erop. Schaaf de parmezaan erover heen. Knip de broccolicress erover. Breng op smaak met peper en zout.
Smakelijk!
Een frisse, knapperige lentesalade met spelt, gegrilde asperges en frisse groenten, afgemaakt met een limoendressing. Simpel, voedzaam en vol smaak. Perfect als lunch of bijgerecht!