Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Speltsalade met asperges, avocado, radijsjes en limoendressing

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 100 gram spelt
  • 100 gram asperges
  • een halve komkommer, in plakjes
  • 50 gram waterkers
  • 50 gram spinazie
  • 1/2 bosje radijsjes
  • 1 rijpe avocado
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 bosui
  • 1/2 bosje peterselie
  • 1/2 bosje munt, de blaadjes
  • 50 gram zonnebloempitten
  • broccolicress of tuinkers
  • 2 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • 1 el olijfolie
  • sap van 1/2 limoen
  • snuf zeezout
  • versgemalen peper
instructions

Bereiding

  1. Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen in een grote salade kom.
  2. Snijd ondertussen de komkommer en radijsjes in dunne plakken. Snijd de bleekselderij met de julienne snijder. Snijd de bosui in ringetjes. Hak de peterselie en munt grof. Snijd de avocado in plakjes.
  3. Verhit een grill pan op het vuur en bak de asperges kort even tot ze bruine grill strepen hebben.
  4. Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan tot ze bruin kleuren.
  5. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep dit door de spelt. Doe alle groenten, de geroosterde zonnebloempitten, waterkers en spinazieblaadjes.
  6. Verdeel de salade over de borden. Leg de avocado erop. Schaaf de parmezaan erover heen. Knip de broccolicress erover. Breng op smaak met peper en zout.

    Smakelijk!

Een frisse, knapperige lentesalade met spelt, gegrilde asperges en frisse groenten, afgemaakt met een limoendressing. Simpel, voedzaam en vol smaak. Perfect als lunch of bijgerecht!

 

voor de dressing

 

door Yellow lemon tree