Sri Lankaanse Kottu
Populaire streetfood in Sri Lanka waarbij roti platbrood wordt versnipperd en vermengd met verscheidene soorten gebakken groenten, met kip en met ei.
Sri Lankaanse Kottu

Boodschappenlijstje
- Dunne roti
 - 2 eieren
 - Rode ui
 - Knoflook
 - Prei
 - Wortel (in dunne plakjes snijden)
 - Witte of Chinese kool
 - 2 Tomaten ( in blokjes snijden)
 - kokosolie
 - Curry kruiden
 - Chilipeper, peper en zout
 

Bereiding
- Snijd de ui en de knoflook fijn
 - Snijd de prei in ringen en hak de kool fijn
 - Bak de ui en de knoflook één minuut in de kokosolie op hoog vuur
 - Voeg de prei en de kool toe
 - Snijd de roti in kleine stukjes (bijvoorbeeld door de roti eerst in repen te snijden en daarna door te snijden)
 - Snijd de wortel in dunne plakjes en maak blokjes van de tomaten
 - Breek de eieren boven de pan en laat ze door continu te roeren stollen
 - Voeg de tomaat en de wortel toe
 - Voeg twee minuten later de roti toe
 - Breng op smaak met flink wat curry kruiden, chilipeper, peper en zout.
 
door Reisgenie
