Annelies

... laat als verantwoordelijke van onze biowinkel alles voor én achter de schermen op rolletjes lopen.

"Een herfsttopper die ik het liefst verwerk in een verwarmende soep: blue ballet, blue kuri, butternut, hokaïdo, muscat de provence of simpelweg POMPOEN!"

Bieke

... stippelt onze toekomstwegen uit en zet haar schouders onder de marketing van de bioboxen.

"Ik kijk altijd uit naar de eerste krieltjes. Een plezier om mee te koken en heerlijk om te verorberen." 

Cies

... vrolijke spring-in-'t-veld als vaste boerin op de boerderij in Astene én het zonnetje in huis als vaste kracht in het biowinkelteam.

"Zeg eens: “Sla januari, sla februari (hihi), sla maart (gniffel), sla april (giechel), sla mei (mwoeha!).” Een klassiek mopje uit mijn jeugd. Toch schuilt er een kern van waarheid in. Knapperig, boterzacht, gekruld, afgerond, groen, rood,... Zoveel variatie! Al die sla mooi in het gelid op het veld, dat vind ik prachtig. Zowaar als ik hier sta, mijn favoriete groente is SLA!"

Dave

... is onze vaste chauffeur. Hij brengt jouw biobox kraakvers en veilig tot in één van onze 50 afhaalpunten.

"Geef mij maar stevige winterkost, gegratineerd witloof, net uit de oven en lichtjes aangebrand... zalig."

Dirk

... is een onmisbare kracht in ons bioboxteam. Hij zorgt elke dag als materiaalmeester voor de voorbereidingen én opkuis, en zorgt voor het afwegen van de groenten.

"Sloa mee een kledde mayonaise vuu bij de friete, da's mijne favoriet!"

ELINE

... maakt jouw biobox en is één van onze twee vaste chauffeurs. Ze brengt jouw biobox kraakvers en met een lach tot in één van onze 50 afhaalpunten.

"Als het kon at ik het hele jaar door heerlijk verse aardbeien. Maar misschien maakt het lange uitkijken ernaar ze net zo bijzonder lekker!”

FEMKE

... is onze all-rounder in de biowinkel. 's Ochtends springt ze gezwind van haar koersfiets en vult ze vlotjes de rekken aan, plaatst de bestellingen of bedient de klanten aan de kassa of verstoog.

"Ik ben verzot op broccoli. Naast het feit dat het een mooie groente is van kleur en met haar boomstructuur, zit ze boordevol vitamines en is ze zowel heerlijk in een stamppot, gestoomd of in een lauwwarme salade. Ik zou het elke dag kunnen eten."

Fien

... gooide haar leven om en gaat resoluut voor een opleiding als bioboer bij Landwijzer. Elke woensdag neemt zij de kinderen van lokale school De Sterrebloem mee in onze velden op boerderijklas.

"Ik heb een hart voor de zoete rode aardbei, klaar om de zomer in te gaan !"

Filip

... is de boer aan het roer van 'team Zulte'. Op de vruchtbare grond naast de Leie zorgt hij voor de teelt van stevige groenten zoals aardappel, knolselder, kolen en bieten.

"Ik hou van wortel, met zijn mooie oranje lijf doorgedrongen in de aarde en felgroene zonnekloppers. M'n favoriete kleuren."

FLORENCE

..."Bioboer zijn leer je niet alleen op de schoolbanken maar met je handen in de aarde. Nooit had ik durven dromen dat ik vandaag weet wat ik weet en kan wat ik kan." Als Landwijzer-stagiaire komt Florence een heel jaar lang meewerken op het land. Een zalig bevlogen aanvulling van ons boerenteam!

"Spruitjes: een lekker herfst en wintergroentje dat na het vele oogst- en kuiswerk dubbel en dik smaakt!"

GOELE

 

HANNA

... is onze nieuwste collega op de Maan. Je vindt haar steevast in de biowinkel: met een glimlach aan de kassa, rekken aanvullen, klanten helpen, alles netjes houden,... 

"Rode biet vind ik super lekker! Zeker die van hier. Zo knapperig fris sappig liefst met nog wat crunchy aarde eraan."

Hilde

... is onze ancien van 't biowinkelteam. Je vindt haar bijna elke voormiddag in onze biowinkel met een glimlach achter de kaastoog of aan onze kassa.

"Ik ben gek op butternut pompoenen. Ze hebben zo'n mooie vorm en je kan je echt lekkere soep van maken."

Indra

... liet twee jaar onze klantendienst voor de bioboxen op volle toeren draaien. Nu neemt ze alle algemene (personeels)administratie op haar schouders en is ze mee verantwoordelijk voor de ontwikkelingen in de nieuwe software voor de bioboxen.

“Een van mijn favorieten? De aubergine! In Griekenland leerde ik de overheerlijke melitzanosalata kennen, in Andalusië berenjenas con miel, in Londen Carluccio’s caponata en Ottolenghi’s geroosterde aubergines met yoghurtdressing en granaatappelpitjes. Deze Black Beauty kan mij altijd bekoren!”

Jan

... is de coördinator van De Wassende Maan en drijvende kracht achter onze dagelijkse werking én de vernieuwende toekomstplannen.

"Ik at bijna 40 jaar lang géén rode kool... teveel associatie met de gangvullende walm uit het college. Sinds ik op De Wassende Maan werk, ben ik aardig verrast door de kansen die rode kool biedt in kruidige exotische gerechten. Couscous met  rode kool? Laat maar komen!"

Karen

... laat je meegenieten van het leven op onze boerderij via de website, sociale media en nieuwsbrieven. Zij stuurt al onze on- en offline communicatie de wijde wereld in.

"In de nazomer is niets lekkerder dan een warme tomaat, vers geplukt van de plant. Als ik mijn ogen dichtdoe sta ik meteen terug in die kleine serre uit mijn jeugd!"

LIESBETH

... is onze kracht achter de webshop. Samen met Bieke zorgt ze voor een gevarieerd aanbod en met veel aandacht zet zij alle bestellingen op naam klaar. Daarnaast woont ze als conciërge op de boerderij: voor de kippen zorgen, de boeren helpen bij eventuele weekend-oogsten,...

"Kerstomaatjes kan je bij alles eten. Bij elke maaltijd voeg ik er wel een paar toe: warm, koud en zelfs op pizza :-). Snoepjes van de natuur!"

MATTHIAS

... vind je vooral in Astene op de velden: op de tractor, aan het wieden of oogsten. Zijn energie is aanstekelijk! Hij is onze nieuwe boer in het team en nog volop aan het bijleren over biodynamische landbouw.

"De smaak van warmoes in een koud slaatje, samen met die combo van kleuren, is zo lekker. Ook gestoofd of gebakken, dan smaakt het een beetje naar spinazie."

Nathalie

... vind je met een glimlach in de biowinkel. Achter de schermen zorgt zij mee voor het bestellen van alle producten én administratie van het winkelgebeuren. Een hele klus!

"Om z’n veelzijdigheid is courgette mijn favoriet. Gevuld in de oven, als courgetti met lekker veel zelfgemaakte rucola-pesto, in een rijke spaghettisaus, courgette-dragonsoep en ga zo maar door... Het water komt me al in de mond."

NIELS

... maakt elke week jouw biobox en is een vaste kracht in het biowinkelteam.

"Voor mij gaat er weinig boven de geur en smaak van verse basilicum. De combo tomaat/mozzarella/basilicum is op warme zomerdagen elke keer weer een feest!"

Sofie

... is een echte logistieke duizendpoot. Zij kiest zorgvuldig de inhoud van jouw biobox en coördineert de wekelijkse bioboxdrukte (bestellingen, samenstellen, leverrondes uitstippelen,...). Wat zouden we zijn zonder Sofie!

"Ik hou van rode biet. Vooral koud in een slaatje! In de herfst en winter is een rode bieten salade met veldsla, walnoten en een honing-mosterddressing mijn favoriet."

SOPHIE

... staat aan het roer van het drukke klantenbeheer van de bioboxen. Wat zouden we zonder haar doen! Vol passie voor duurzaam eten is zij ook de bezieler van Sophie So Food.

"Eigenlijk kan iedere seizoensgroente mij bekoren. Maar mijn absolute topper? Cavolo Nero! Een zeemzoete bladkool, die in al haar puurheid - gestoofd in een een goede scheut olijfolie, met wat look, peper en zout - mij telkens weer volledig verrast."

Stefan

... draait als boer al meer dan 80 seizoenen mee op De Wassende Maan! Hij zorgt voor de kippen, de fijne groenteteelt op de velden en in de tunnelserres in Astene.

"Als je als groenteboer 50 soorten teelt is het niet makkelijk er een favoriet uit te kiezen, maar doe mij maar een heerlijk winters slaatje van fijngesneden witlof met frisse veldsla."

TEO

... vind je vooral in Zulte op de akkers als rechterhand van boer Filip. Hij maakte een switch van fietskoerier naar bioboer en is nog volop aan het bijleren over biodynamische landbouw.

"Alleen al vanwege de felle kleuren van het loof, hou ik enorm van rode biet. Boordevol voedingsstoffen en de bereidingen lijken wel eindeloos. Of toch bijna: in risotto, als partjes in de oven met tijm, in borsjt, gecombineerd met mierikswortel, verwerkt in een chocoladedessert of gewoon geraspt in een slaatje. Beets anything for me."

Tin

... bedient je met een glimlach in de biowinkel en achter de schermen mee verantwoordelijk voor de bestellingen en het assortiment.

"Ik heb een boontje voor prinsessenboontjes :-)"

TonNy

... komt al meer dan 25 jaar elke woensdag klussen op de boerderij. Met de bosmaaier, zeis, haagschaar of in het timmerkot: waar de muziek uit de radio schalt, daar kan je Tonny vinden!

"Geef mij maar rauwkost zoals sla, gesneden koude (geen warme!) tomaten of geraspte wortels. Of erwtjes, mmm!"