Onze biodynamische boerderij

De Wassende Maan is sinds 1979 een pionier in de biodynamische biologische landbouw. Dat is méér dan alleen bio. Op onze boerderij maken we nooit gebruik van sproeistoffen tegen ziektes of insecten. We gebruiken geen kunstmeststoffen. Meer nog, de bodem op onze boerderij vraagt niet naar die kunstmeststoffen. De basis van ons landbouwsysteem is een rijk bodemleven.

Dankzij een minieme natuurlijke bemesting en een ruime vruchtwisseling stimuleren we dit bodemleven. Door veel en voortdurende afwisseling van groentesoorten (in een cyclus van 7 jaar) wordt voorkomen dat ziekten zich ophopen in de bodem. Wij ploegen de grond ook zelden, de grond wordt los geharkt. Zo zorgen we ervoor dat het dunne bovenste laagje met rijk bodemleven niet in de zuurstofarme ondergrond terecht komt. Die bodemzorg draagt bij aan de levenskracht van de groenten op het land.

We geven de bodem ook rust. Dan laten we de bodem braak liggen, met groenbemesters zoals grasklaver, rogge, wikke e.a. op het land. Deze soorten halen stikstof uit de lucht, via hun wortels en knolletjes komt die vervolgens in de bodem terecht. Zo moeten onze boeren geen kunstmatige stikstof toevoegen.

OP een rijtje

22 hectare biodynamische landbouwgrond

Astene | 5 hectare

Boerderij, biowinkel en kantoren met omliggende velden en 5 grote tunnelserres met intensieve tuinbouw van fijne groenten zoals sla, radijs, venkel, tomaat,...

Deinze en Zulte | samen 17 hectare

Vruchtbare grond aan de Leie waar we aan akkerbouw doen voor groenten als rode en witte kool, spruitjes, palm- en boerenkool, aardappelen, suikermaïs, pompoenen,...

5 vaste boeren

De Wassende Maan kan rekenen op een topteam van 5 gedreven boeren in vaste dienst. Ze worden permanent bijgestaan door seizoensarbeiders, die afwisselend uit een vast team van 20 mensen worden gerecruteerd.

Biodynamische landbouwcoöperatieve

De Wassende Maan CV
Beekstraat 35
9800 Astene-Deinze

Tel. 09 386 82 14

info@dewassendemaan.be

BTW BE0429.289.336

→ Lees hier onze privacyverklaring.

Alle prijzen op onze website zijn incl. BTW

eurologo

BIOWINKEL

Di t.e.m. Vr     09:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Tel. 09 381 55 40
winkel@dewassendemaan.be

 

BIOBOX

Tel. 09 386 98 79
biobox@dewassendemaan.be

maan logo

 

Volg ons op: instagramfacebook