Onze coöperatie

een samenwerkende vennootschap

Wie is de eigenaar van De Wassende Maan? Wel, velen beweren het, maar bij De Wassende Maan is het écht: bij ons staat de klant aan het roer. Sinds 8 juli 1986 vormt De Wassende Maan een coöperatie. Zes vrienden sloegen toen de handen in elkaar om de oprichtster Kristien te steunen in haar pionierswerk in de biodynamische landbouw. Naar aanleiding van grote investeringen zoals een nieuwe schuur, verbouwingen aan de winkel en de start van een webshop bleef de groep coöperanten groeien. Vandaag zijn we nog steeds een consumenten-coöperatie (bekijk hier onze statuten), met nu al meer dan 400 klanten die aandeelhouder zijn van de vennootschap en elk drie of meer aandelen kochten.

De coöperanten denken mee in de jaarlijkse Algemene Vergadering, waar de krachtlijnen van de vennootschap getrokken worden. Enkele coöperanten engageren zich ook in het Bestuursorgaan. Dit team werkt rond strategie, financiële opvolging, personeelsbeleid, visie en missie.

CO-CREATIE

We - boeren, coöperanten en medewerkers - voelen ons allen sterk verbonden met onze klanten. We verkopen onze oogst liefst rechtstreeks, niet anoniem via de groothandel. Door onze gezonde groenten van topkwaliteit af te zetten in de korte keten kunnen we het aanbod en volume afstemmen op een trouwe groep klanten, zónder voedselverspilling.

Op deze verbinding tussen klant en boerderij zetten we steeds meer in. We vinden het belangrijk dat klanten met ons mee denken. Zo vragen we onze klanten feedback te geven op de kwaliteit van onze groenten en bioboxen. De boeren gaan enkele keren per jaar op het veld in dialoog met de klanten. We weten graag wat de klant waardeert, hoe zij de groenten graag geleverd krijgen, in welke volumes,... Zo verfijnen we onze kwaliteit en logistieke stromen, zo goed mogelijk op de behoeften van de klant afgestemd. Wij geloven in de kracht van co-creatie!

 

DUURZAAM INVESTEREN

 

  1. Jouw investering garandeert de ontwikkeling van een innoverend online én offline verdeelsysteem tegen 2024.
  2. Je draagt jouw steentje bij aan sociale projecten en tewerkstelling.
  3. Je draagt bij aan ecologische en duurzame bedrijfsvoering.
  4. Jouw investeringen in nieuwe landbouwuitrusting en beregening laten het talent van onze boeren nog meer renderen.
  5. Je staat dichtbij de nieuwste ontwikkelingen in biologische landbouw.
  6. Je maakt deel uit van een toffe bende pioniers en krijgt een stem in onze Algemene Vergadering.
  7. Je geniet van voordelen, waaronder altijd 3% korting op al je aankopen bij De Wassende Maan.