Romige aardappelgratin met een verrassende bitterzoete twist van groenlof en zachte uien. Comfortfood dat makkelijk op tafel staat en toch nét even anders is dan de klassieke gratin.
Boodschappenlijstje
1 kg aardappelen
1 krop groenlof
2 uien
2 dl melk
1 el olie
zout & peper
Bereiding
Olie een ovenschaal in. Snij de aardappelen in dunne schijfjes.
Leg de helft van de aardappelen in de ovenschaal.
Bestrooi met peper en zout.
Snij de groenlof in stukjes en leg een laag groenlof op de aardappelen.
Leg de uien hierop.
Leg de rest van de aardappelschijfjes er overheen.
Bestrooi met peper en zout.
Schenk de melk over de aardappelen en plaats de schotel ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven (180°).
Dek de schaal af met een deksel om te vermijden dat de bovenkant verbrandt.