Aardappel – venkelgratin

Een romige ovenschaal vol zachte aardappel en venkel, afgewerkt met een goudbruin laagje gruyère. Simpel in bereiding, rijk in smaak. Dit gerecht brengt pure hartigheid en warmte op tafel. Ideaal als bijgerecht of vegetarisch hoofdgerecht met een frisse salade erbij.

Aardappel – venkelgratin

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 8 middelgrote aardappelen
  • 2 venkelknollen
  • 100 g gemalen gruyère
  • 2 dl (zure) room
  • olijfolie
  • peper & zout
instructions

Bereiding

  1. Olie een ovenschaal in.
  2. Snij de venkel in zeer dunne plakjes en de aardappelen in dunne schijfjes.
  3. Leg de aardappelen en de venkel in de ovenschaal.
  4. Bestrooi met peper en zout.
  5. Verdeel de room over de schaal en plaats die gedurende ongeveer 40 – 50 minuten in een voorverwarmde oven  van 180°C.
  6. Dek de schaal de eerste 30 minuten af met een deksel.
  7. Bestrooi dan met de gemalen kaas en plaats opnieuw in de oven.

 

door Velt