Aardappelpuree met pastinaak

Een smeuïge, hartverwarmende puree met een subtiele zoetigheid van pastinaak, perfect als bijgerecht bij een winterse maaltijd of gewoon om op te lepelen bij comfort food.

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 2 pastinaken
  • 8 aardappelen
  • 2 grote uien
  • snuifje tijm
  • 1 dl melk
  • peper
  • nootmuskaat
  • zout
  • 1 eetlepel olijfolie
instructions

Bereiding

  1. Kook de aardappelen gaar in de schil en maak intussen de groenten schoon.
  2. Snipper de ui en snij de pastinaak in stukken.
  3. Verwarm de olijfolie en fruit de ui.
  4. Voeg een snuifje tijm, de pastinaak en een bodempje water toe en laat gaar stoven.
  5. Voeg een scheut melk bij de pastinaak met ui en mix fijn.
  6. Pel de gare aardappelen en pureer ze.
  7. Roer de pastinaak puree door de aardappelpuree.
  8. Breng het geheel op smaak met peper, zout en nootmuskaat

 

door Velt