Aardappelpuree met pastinaak
Een smeuïge, hartverwarmende puree met een subtiele zoetigheid van pastinaak, perfect als bijgerecht bij een winterse maaltijd of gewoon om op te lepelen bij comfort food.

Boodschappenlijstje
- 2 pastinaken
- 8 aardappelen
- 2 grote uien
- snuifje tijm
- 1 dl melk
- peper
- nootmuskaat
- zout
- 1 eetlepel olijfolie

Bereiding
- Kook de aardappelen gaar in de schil en maak intussen de groenten schoon.
- Snipper de ui en snij de pastinaak in stukken.
- Verwarm de olijfolie en fruit de ui.
- Voeg een snuifje tijm, de pastinaak en een bodempje water toe en laat gaar stoven.
- Voeg een scheut melk bij de pastinaak met ui en mix fijn.
- Pel de gare aardappelen en pureer ze.
- Roer de pastinaak puree door de aardappelpuree.
- Breng het geheel op smaak met peper, zout en nootmuskaat
door Velt