Aardappelsalade met erwtjes en muntdressing

Fris, licht en vol lentegevoel! Deze aardappelsalade combineert zachte krieltjes en zoete erwtjes met knapperige radijsjes en veldsla. Een romige muntdressing en een handjevol verse kruiden maken het helemaal af

Aardappelsalade met erwtjes en muntdressing

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 500 gr krieltjes
  • 100 gr erwtjes
  • 85 gr veldsla
  • 10 st. radijs
  • Handje verse munt
  • Handje verse peterselie

 

Muntdressing

  • 1,5 el mayonaise
  • 1,5 el Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • Takje verse munt
  • Peper en zout
instructions

Bereiding

  1. Halveer de krielen en kook ze gaar in water met zout. Kook de erwtjes de laatste 3 minuten mee. Giet af en zet apart.
  2. Meng voor de muntdressing alle ingrediënten door elkaar. Hak de knoflook fijn en snijd de muntblaadjes in dunne reepjes. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng dit door de krielen.
  3. Snijd de radijsjes in plakjes en voeg deze bij de aardappelsalade.
  4. Meng de veldsla er doorheen.
  5. Garneer de aardappelsalade met de verse groene kruiden.
  6. Serveer meteen of bewaar tot gebruik in de koelkast.

 

door Uit Pauline's keuken