

Aardappelsalade met veldsla en tomaat
ingrediënten
- 4 aardappelen
- 4 eieren
- 3 tomaten
- 2 sjalotjes of 1 uitje
- 50 gram veldsla
- 12 zwarte olijven
- 2 eetlepels azijn
- 4 eetlepels olie
- bieslook
- peper en zout
Bereiding
- Schil de aardappelen,was ze en kook ze gaar in gezouten water.
- Prik een gaatje in de eierschaal en laat de eieren de laatste 10 minuten meekoken tot ze hard zijn.
- Giet de aardappelen en eieren af, laat ze beide onder koud water schrikken.
- Snijd de aardappelen in dunne plakken. Pel de eieren en snijd ze in plakjes Laat ze beide afkoelen.
- Was de tomaten en snijd ze in plakjes.
- Was de veldsla, verwijder eventuele wortel aanzetten en dep het droog.
- Pel de sjalotjes en snijd ze in dunne ringen.
- Schik de plakjes aardappel, tomaat en ei op een grote platte schaal.
- Klop van de olie, azijn, zout en peper en bieslook een dressing. Druppel die over de salade.
- Garneer met met veldsla en olijven.
door Eet Lekker