Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Aardappelwaaier uit de oven

Aardappelwaaier uit de oven

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen (sap en schil)
  • 2 takjes rozemarijn (fijngehakt)
  • 3 takjes tijm (fijngehakt)
  • 40 ml olijfolie
  • 1 kl roze peperbessen
  • ½ kl zout
instructions

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 185°C.
  2. Pel en plet de knoflook.
  3. Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit.
  4. Hak de blaadjes rozemarijn en tijm fijn.
  5. Plet de roze peperbessen.
  6. Meng de olijfolie met de knoflook, citroenrasp, rozemarijn, tijm, roze peperbessen, het zout en het citroensap.
  7. Schil de aardappelen en snij ze met een mandoline of keukenrobot in heel fijne plakjes.
  8. Vet een ovenschaal in en leg de aardappelplakjes rechtop en dicht tegen elkaar in de schaal.
  9. Overgiet met de citroen-kruidenolie en zet 40 à 50 minuten in de oven. Of tot ze goudbruin en zacht krokant zijn.
  10. Smakelijk!

Een ovenschotel vol zonneschijn en geurige kruiden: deze citroen-aardappeltjes met rozemarijn en tijm zijn eenvoudig om te maken en brengen meteen een zuiders gevoel op tafel. De frisse toets van citroen en het kruidige van de roze peperbessen maken dit gerecht licht én verrassend.

 

Door Libelle Lekker