Aardappelwaaier uit de oven
Een ovenschotel vol zonneschijn en geurige kruiden: deze citroen-aardappeltjes met rozemarijn en tijm zijn eenvoudig om te maken en brengen meteen een zuiders gevoel op tafel. De frisse toets van citroen en het kruidige van de roze peperbessen maken dit gerecht licht én verrassend.
Aardappelwaaier uit de oven

Boodschappenlijstje
- 800 g vastkokende aardappelen
- 2 teentjes knoflook
- 1 citroen (sap en schil)
- 2 takjes rozemarijn (fijngehakt)
- 3 takjes tijm (fijngehakt)
- 40 ml olijfolie
- 1 kl roze peperbessen
- ½ kl zout

Bereiding
- Verwarm de oven voor op 185°C.
- Pel en plet de knoflook.
- Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit.
- Hak de blaadjes rozemarijn en tijm fijn.
- Plet de roze peperbessen.
- Meng de olijfolie met de knoflook, citroenrasp, rozemarijn, tijm, roze peperbessen, het zout en het citroensap.
- Schil de aardappelen en snij ze met een mandoline of keukenrobot in heel fijne plakjes.
- Vet een ovenschaal in en leg de aardappelplakjes rechtop en dicht tegen elkaar in de schaal.
- Overgiet met de citroen-kruidenolie en zet 40 à 50 minuten in de oven. Of tot ze goudbruin en zacht krokant zijn.
- Smakelijk!
Door Libelle Lekker