Aardbei-rabarbercrumble
Friszuur en zoet tegelijk: deze aardbei-rabarbercrumble smaakt naar de lente zelf.. De krokante bovenlaag vormt het perfecte contrast met de zachte, warme vruchtenvulling. Simpel om te maken, feestelijk om te serveren, en onweerstaanbaar met een bolletje vanille-ijs.
Aardbei-rabarbercrumble

Boodschappenlijstje
- 250 g rabarber
- 250 gr aardbeien
- 75 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 150 g bloem
- 90 g boter
- 75 g suiker
- eventueel losgeklopt ei

Bereiding
- De rabarber en aardbeien in stukken van 1-2 cm. snijden en in een beboterde ovenschaal doen.
- Hierover suiker en vanillesuiker strooien.
- In een kom de boter met twee messen in kleine stukjes snijden.
- Bloem en suiker erbij doen en boter fijnwrijven en mengen met de rest tot een korrelige massa.
- Dit over de rabarber strooien en de bovenkant eventueel bestrijken met ei.
- De schaal ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 225°C doen.
- Warm opeten. Heerlijk met vanille-ijs.
door Hannah Dequeker