Aardpeer pickles

ingrediënten
  • 2 el vers citroensap
  • een kleine kilo aardpeer
  • 400 ml natuurazijn
  • 400 ml water
  • 400 g suiker
  • 1/2 el mosterdzaadjes
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 1/2 ajuin, fijn versneden
  • 1,5 el zout
Bereiding
  1. Roer het citroensap in een grote kom met koud water.
  2. Schil de aardperen en snijd ze in dunne plakjes. Leg ze meteen in het water met citroensap, zo voorkom je dat de aardpeerschijfjes verkleuren.
  3. Breng de azijn, suiker, water, mosterdzaadjes, kurkuma, cayennepeper en 1,5 tl zout aan de kook in een middelgrote pan. Roer tot wanneer de suiker is opgelost. Koel deze oplossing nadien tot kamertemperatuur.
  4. Kook de aardperen en de ajuin in een grote pan met kokend water, en dat voor 1 minuut. Giet de aardpeer af en laat nadien uitlekken op een theedoek en laat ze afkoelen. Doe de aardpeerschijfjes nadien in steriele glazen bokaaltjes en overgiet ze met de pekeloplossing. Leg steriele gewichtjes bovenop de gepekelde aardperen zodat ze goed aangedrukt worden. Sluit de bokaaltjes.
  5. Laat de pickles rusten en doorroer ze eventueel 1 maal per dag, gedurende een week. Zo ontwikkelen er zich nog meer smaken.
  6. Je kan de pickles gemakkelijk een maand bewaren. Ze zijn goed zo lang ze niet beschimmeld zijn en geen vreemde geur afgeven.

 

Door Epicurious.com