Andijvie ovenschotel

ingrediënten
  • 250 g andijvie, gesneden
  • 250 g rundergehakt, gekruid
  • 4 aardappelen
  • 250 g spekjes
  • 250 ml sojaroom
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eieren
  • 150 g kaas (parmezaan of belegen)
Bereiding
  1. Kook de aardappelen in de schil tot ze bijna gaar zijn. Schil de aardappelen en snij in schijfjes van 0,5 cm dik
  2. Verhit een koekenpan en bak de spekjes.
  3. Bak daarna het gehakt.
  4. Stoof de andijvie met een deksel op de pan tot hij gaar is
  5. Verwarm de oven voor op 185°C.
  6. Roer de sojaroom met de eieren los en roer de kaas erdoor, eventueel wat peper toevoegen en wat nootmuskaat.
  7. Draai het vuur onder de andijvie uit en roer het mengsel erdoor.
  8. Meng er het gehakt onder
  9. Schep dit in een ingevette ovenschaal en beleg dit met de aardappelschijfjes.
  10. Strooi de spekjes erover en nog een handje kaas en bak dit 20 minuten in de oven of tot het eimengsel gestold is.