Hartige andijvietaart met paprika en tuinkers
zin in een hartige taart boordevol groenten? deze andijvietaart met paprika en een frisse toets van tuinkers is ideaal als lichte maaltijd of feestelijk hapje. het knapperige bladerdeeg en de romige vulling maken er een verrassend comfortgerecht van.
Hartige andijvietaart met paprika en tuinkers

Boodschappenlijstje
- 1,5 ui
- 1 rode/groene paprika
- 1 krop andijvie
- 1 el boter
- 3 eieren
- 1 dl room
- peper
- ½ bakje tuinkers
- 40 gr Parmezaanse kaas
- 2 el bieslook
- 1 bladerdeeg

Bereiding
- Verwarm de oven op 225 °C.
- Snipper de ui.
- Snijd paprika in stukjes en andijvie in dunne reepjes, goed wassen en laten uitlekken.
- Verhit de boter in een pan. Fruit de gesnipperde ui circa 3 minuten. Bak paprika en andijvie circa 2 minuten mee. Laten afkoelen.
- Eieren los kloppen met room en peper. Helft van tuinkers erboven fijn knippen.
- Andijvie, kaas en bieslook door mengsel roeren.
- Springvorm (24cm) invetten. Bekleden met bladerdeeg. Groentemengsel in taart schenken.
- In midden van oven circa 25 minuten goudbruin en gaarbakken.
- Garneer met de rest van de tuinkers.
