

Aromatische aubergines
ingrediënten
- 1 of 2 aubergines, gevierendeeld en in stukjes gesneden
- olijfolie
- 75 g gruyère kaas in dunne schijfjes
- 1 fijngesneden grote ui
- 400 g fijngehakte tomaten, verse of uit bokaal
- 1 laurierblad
- gedroogde tijm
- ½ theelepel geraspte sinaasappelschil
- mespuntje saffraan
- 1 teentje geperste knoflook
- zout
Bereiding
- Fruit de ui 10 minuten op een laag vuur in olijfolie goudgeel.
- Voeg de tomaten toe, daarna de kruiden, sinaasappelschil, saffraan, look en zout.
- Stoof zachtjes gedurende 20 minuten, zet het vuur daarna uit en laat de pot rusten.
- Bak de schijfjes aubergine in een goeie laag olijfolie tot ze bruin zijn aan weerszijden. Leg ze op keukenpapier om het overtollige vet te verwijderen .
- Schik de schijfjes aubergine in een ovenschotel naast mekaar met telkens een laagje tomatensaus en een schijfje gruyère-kaas erbovenop.
- Dek af met folie en bak op 190°C in de oven gedurende 20 minuten.