Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Asperges met ei en verse kruiden

Asperges met ei en verse kruiden

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 1 bussel witte asperges (= 500 g)
  • 15 g parmezaan, fijn geraspt
  • 1 tl sesamzaadjes
  • 3 eieren
  • 2 el olijfolie
  • 4 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • 1 handenvol verse dille, fijngehakt
  • versgemalen zwarte peper en grof zeezout, naar smaak
instructions

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de asperges met een dunschiller, te beginnen vlak onder het kopje. Snijd het onderste, taaie uiteinde weg (zo’n 3 cm) en kook ze  gaar, in ongeveer 10 minuten. (De kooktijd kan variëren naar gelang de dikte van de asperges.)
  3. Schep 2 hoopjes versgeraspte parmezaan op een met (herbruikbaar) bakpapier beklede bakplaat. Druk ze plat en verdeel er de sesamzaadjes overheen. Plaats 5 à 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn en laat vervolgens afkoelen tot de parmezaankoekjes krokant zijn. Hou ze goed in de gaten want ze kunnen snel aanbranden!
  4. Kook intussen de eieren zo’n 13 minuten, hou ze onder koud stromend water en laat afkoelen. Verhit de olijfolie in een pan en roerbak de lente-uitjes enkele minuten tot ze gaar zijn.
  5. Prak de hardgekookte eieren fijn en schep ze om met de verse dille, de lente-uitjes (inclusief de overschot olijfolie uit de pan) en voldoende versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Leg de asperges op een bord en dresseer het eimengsel er dwars over. Leg hier bovenop een parmezaankoekje.

De koningin van de lente op haar best, zachte witte asperges met een kruidige eiercrumble en krokante parmezaankoekjes. Een fris en feestelijk bordje dat eenvoudig is, maar tegelijk alles in zich heeft: romig, knapperig en vol smaak.

 

door Karola's kitchen