Aubergine rolletjes

ingrediënten
  • 2 medium aubergines, in de lengte gesneden 0,5 cm dik
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 koffielepel Asani Bahrat
  • 100 gram quinoa
  • 1 eetlepel olijfolie
  • een snufje kurkuma
  • een snufje curry poeder 
  • een snufje paprikapoeder 
  • 1/4 limoen, het sap
  • een halve gele paprika
  • een halve rode paprika
  • een halve courgette
  • 1 wortel
  • 1 lente ui
  • een koffielepel zwart sesamzaad
  • enkele takjes verse oregano
  • enkele takjes verse basilicum
  • twee handjes vol veldsla
  • enkele amandelennoten
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 100 gram feta
Bereiding
  1. Spoel de quinoa en kook zoals op de verpakking.
  2. Snijd de aubergine in de lengte in plakjes van 0,5 cm dikte.
  3. Ook de courgette mag je in schijfjes van 0,5 cm dikte snijden.
  4. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s, snijd in 4 en druk goed plat zodat ze makkelijk gegrild kunnen worden.
  5. Rasp tot slot de wortel. Zet alles aan de kant en verwarm intussen de grill.
  6. Neem een kommetje en meng 5 eetlepels olijfolie met de Asani kruiden.
  7. Bestrijk vervolgens de aubergine plakjes langs beide kanten in met het olijfoliemengsel en grill tot ze gaar zijn. Ook de courgette, gele en rode paprika mag je grillen.
  8. Giet de quinoa af en laat uitlekken. Vervolgens mag je de quinoa op smaak brengen met de eetlepel olijfolie, kurkuma, curry poeder en paprikapoeder.
  9. Snijd de courgette, gele en rode paprika in reepjes. Leg eerst de plakjes aubergine op een bord en leg vervolgens in het midden enkele reepjes courgette, gele en rode paprika, wortel en een koffielepel quinoa. Rol tot slot de aubergines dicht.
  10. Verdeel de veldsla samen met de overgebleven quinoa en feta over de borden.
  11. Verdeel vervolgens de gevulde aubergine rolletjes.
  12. Als laatste mag je de borden afwerken met de verse kruiden, amandelen, zwart sesamzaad, fijngehakte lente ui en yoghurt.

 

door A spoonful of happiness