

Aubergines uit de oven
ingrediënten
- 2 aubergines, in plakjes
- 700 ml tomatensaus
- 300 g mozzarella, in plakjes
- 100 g parmezaanschilfers
- 30 g bloem
- 1 el olijfolie
- zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Bestrooi de plakjes aubergine met zout en laat een halfuur intrekken.
- Dep met keukenpapier het zout van de aubergineplakjes en haal ze door de bloem. Bak ze goudbruin in de olijfolie en laat even uitlekken.
- Schenk 1/4de van de tomatensaus uit in een ovenschaal. Leg er de helft van de aubergineplakjes op. Overgiet met opnieuw 1/4de van de tomatensaus en leg daarop de helft van de mozzarella. Strooi er 50 gram parmezaanschilfers over. Herhaal deze handeling een tweede keer.
- Zet de ovenschaal 25-30 minuten in de oven tot het gerecht goudbruin en gaar is. Serveer goed warm.
door 15gram