Aubergines uit de oven

ingrediënten
  • 2 aubergines, in plakjes
  • 700 ml tomatensaus
  • 300 g mozzarella, in plakjes
  • 100 g parmezaanschilfers
  • 30 g bloem
  • 1 el olijfolie
  • zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Bestrooi de plakjes aubergine met zout en laat een halfuur intrekken.
  3. Dep met keukenpapier het zout van de aubergineplakjes en haal ze door de bloem. Bak ze goudbruin in de olijfolie en laat even uitlekken.
  4. Schenk 1/4de van de tomatensaus uit in een ovenschaal. Leg er de helft van de aubergineplakjes op. Overgiet met opnieuw 1/4de van de tomatensaus en leg daarop de helft van de mozzarella. Strooi er 50 gram parmezaanschilfers over. Herhaal deze handeling een tweede keer.
  5. Zet de ovenschaal 25-30 minuten in de oven tot het gerecht goudbruin en gaar is. Serveer goed warm.

 

door 15gram