Aziatische visschotel met bataat

ingrediënten
  • 200 g bataat
  • 2 uien
  • 200 g koolvis
  • ½ à 1 tl komijnzaad
  • vers gemalen korianderzaad
  • ½ tl kurkuma
  • zout en peper
  • milde olijfolie
  • rijst
Bereiding
  1. Was de zoete aardappel of schil ze en snij ze in plakjes.
  2. Verwijder de buitenkant van de ajuin, snij ze overlangs in partjes.
  3. Rooster het komijn- en korianderzaad  in een pan met dikke bodem tot ze lichtbruin kleuren en lekker gaan ruiken.
  4. Voeg wat olie toe, daarna de uien en fruit tot ze glazig zijn. Voeg de kurkuma toe en laat even meebakken. 
  5. Doe daarna de zoete aardappel erbij en laat 5 minuten mee bakken. Voeg een scheutje water toe en laat stoven tot de bataat zacht is.
  6. Snij de vis in stukjes en laat ze de laatste 5 minuten meestoven.
  7. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Serveer met wat gekookte rijst

 

door Odin