Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Balletjes van zoete aardappel en quinoa en een avocado dip

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 2 El olijfolie
  • 1 middelgrote zoete aardappel(en) in de schil gebakken en vervolgens afgekoeld en geschild
  • 1 kopje quinoa gekookt
  • 1/2 kopje bloem
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 ei(eren) losgeklopt
  • 2 EL koriander fijngehakt
  • 1/4 TL chilivlokken
  • 1/2 TL zout
  • 1/4 TL komijnpoeder
  • 3/4 kopje broodkruim
  • 1 avocado(s)
  • 1/2 citroen(en) het sap ervan
  • 1/3 kopje yoghurt
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1/3 TL zout
  • 2 EL koriander fijngehakt
instructions

Bereiding

  1. Laat de zoete aardappel in de schil garen. In de oven duurt dit ongeveer 40 minuten. Laat de aardappel vervolgens afkoelen. Als je dit iets sneller wil laten gaan, kan je de aardappel al in stukjes snijden.
  2. Meng alle ingrediënten voor de balletjes goed door elkaar. Het beslag zal er nogal smeuïg uitzien, maar dat komt helemaal goed! Proef en kruid eventueel nog wat bij.
  3. Rol balletjes van ongeveer 3 cm diameter en rol elk balletje door het paneermeel tot het rondom rond gepaneerd is.
  4. Leg de balletjes op een ovenplaat, liefst met silicoon bakmatje, en bak ze gedurende 20 minuten op 200°C. Schud ze tussendoor een paar keer om, zodat ze langs alle kanten mooi bruinen.
  5. Mak ondertussen de avocadodip.
  6. Doe alle ingrediënten samen in een kom en prak alles met een vork tot je een dip bekomt waar nog een beetje stukjes inzitten. Proef en kruid indien nodig nog een beetje bij met extra citroensap, peper en zout.

Deze knapperige zoete-aardappelquinoa balletjes zijn ideaal als gezond tussendoortje of lichte lunch. Met een frisse avocado-yoghurt dip erbij worden ze heerlijk smeuïg en vol van smaak. Perfect om te serveren bij een salade of als hapje voor gasten.

Voor de balletjes

Voor de dip

 

door Empty The Fridge