Bananenmuffins

ingrediënten
  • 2 eieren
  • 125 gr suiker
  • 75 gr vloeibare boter
  • 125 gr bloem
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 2 heel rijpe bananen, in stukjes gesneden
Bereiding
  1. Klop de eieren met een mixer schuimig en meng er de suiker door. Hoe langer je mixt, hoe luchtiger de muffins zullen zijn.
  2. Roer de boter door het beslag.
  3. Meng de bloem en het bakpoeder goed door elkaar. Doe de bloem bij het beslag en roer tot een glad deeg.
  4. Schep de helft van de bananen door het deeg.
  5. Zet papieren bakvormpjes in de muffin bakplaat en verdeel het deeg over de vormpjes. Leg de overige stukjes banaan op het deeg.
  6. Bak de muffins 20 à 25 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
  7. Controleer na 20 minuten of de muffins gaar zijn door er met een tandenstoker in te prikken. Als er geen deeg aan de tandenstoker blijft plakken zijn de muffins klaar.

 

door Budgetkoken