Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Hét basisrecept voor rode kool

Winter op je bord: zoet, kruidig en onweerstaanbaar zacht – deze klassieker brengt instant gezelligheid in je keuken. Met een vleugje kaneel en kruidnagel voor extra warmte. Perfect als bijgerecht bij een feestelijke maaltijd of gewoon op een doordeweekse dag.

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 1 rode kool
  • 1 kg zoete appels
  • 1 ui
  • 3 el krenten of rozijnen
  • 2 el (milde) olijfolie
  • 1 à 2 el frambozenazijn
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 laurierblad
  • nootmuskaat of foelie
  • 2 kruidnagels
  • zout & peper
  • evt. een lepeltje esdoornstroop of rietsuiker
instructions

Bereiding

  1. Maak de groenten schoon. Snipper de ui. Snijd de kool fijn.
  2. Verwarm de olie en fruit de ui.
  3. Voeg de kool, laurier, kruidnagels, azijn en 2 dl water toe en laat ongeveer 20 minuten stoven.
  4. Schil en snijd intussen de appels.
  5. Voeg de appels en de krenten of rozijnen toe en laat het geheel nog eens 20 minuten stoven.
  6. Voeg kaneel, nootmuskaat, peper en zout (en indien gewenst nog wat zoetstof) toe, verwijder laurier en kruidnagels en roer de kool nog eens goed door.