bergamot-amandel cake

ingrediënten
  • 2 grote bergamotvruchten
  • 120 g bloem
  • 125 g ongezouten boter
  • 120 g kristalsuiker
  • 100 g poedersuiker
  • 12 amandelnoten
  • 3 eieren
  • 1/2 tl bakpoeder
Bereiding
  1. Haal de boter uit de frigo en laat deze op kamertemperatuur komen.
  2. Spoel de vruchten onder water. Schraap er de zeste af en pers het sap uit de vruchten.
  3. Doe de boter, kristalsuiker en eieren in een mengkom. Vermeng dit tot een zachte en smeuïge massa. Voeg dan ook de bloem en het bakpoeder toe, net zoals de helft van het bergamot sap en 2/3 van de zeste. Meng nogmaals goed.
  4. Boter een bak schaal in en giet het beslag erin. Plaats de amandelnoten erbovenop.
  5. Plaats de cake in de oven en bak gedurende 35 minuten op 180°C. Indien hij te snel verkleurt aan de bovenkant, plaats er dan wat aluminiumfolie bovenop.
  6. Ondertussen verwerken we de rest van het sap, de zeste en de poedersuiker. Meng de poedersuiker met de rest van het sap. Wanneer de cake uit de oven kan gieten we 2/3 van deze mengeling bovenop de cake. Aan de resterende 1/3 voegen we nu ook de zeste toe. Dit gieten we eveneens over de cake eens hij afgekoeld is.

 

door Citron et Vanille