

Bergamot cheesecake
ingrediënten
- 250 g digestives of een ander neutraal koekje
- 100 g boter
- 150 g ricotta
- 150 g mascarpone
- 1 blikje gecondenseerde melk (397 g)
- 120 ml bergamot sap
- 1 bergamot voor zeste
Bereiding
- Verkruimel de koekjes in een keukenmachine en doe ze in een kom.
- Was een bergamot goed, droog en rasp de schil en doe de zeste in de kom.
- Smelt de boter zonder deze te bruinen en giet de boter in de kom.
- Roer alles nu goed door elkaar.
- Bekleed een springvorm met een doorsnee van 24 cm met bakpapier.
- Verdeel het koekmengsel over de bodem en druk zijkant en bodem goed aan.
- Zet de bodem in de koelkast en laat 'm minstens een half uur afkoelen.
- Meng ricotta, mascarpone en gecondenseerde melk in een kom glad met de mixer.
- Pers de bergamotten en doe het sap bij de crème. Mix nog even kort.
- Verdeel de bergamotcrème gelijkmatig over de koekbodem.
- Laat de bergamot cheese cake minstens 5 uur in de koelkast opstijven.
- Als je deze cheese cake een dag van tevoren maakt, smaakt hij nog lekkerder. De frisse smaak van het sap in de crème komt dan duidelijker naar voren.
door Mytaste