

Bergamot Yoghurt Cake
ingrediënten
- Fijn geraspte schil van 1 onbespoten bergamot
- 200 ml bergamot sap
- 150 g volle ongesuikerde yoghurt
- 200 g ruwe rietsuiker
- 3 eieren
- 125 ml plantaardige olie zoals zonnebloemolie of arachideolie
- 190 g bloem
- 2 volle theelepels bakpoeder
- ½ theelepel natriumbicarbonaat
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Beboter en bestuif een ronde cakevorm met bloem. Ik heb een cakevorm gebruikt met een diameter van 21 cm en 4 cm hoogte.
- Roer in één kom de bergamotschil, bergamotsap, yoghurt, suiker, eieren en olie tot een glad geheel.
- Zeef de bloem met het bakpoeder en natriumbicarbonaat in een andere kom.
- Voeg de yoghurtmengeling bij de bloem en meng met een spatel tot het beslag net gemengd is. Zeker niet glad roeren.
- Giet het beslag in de cakevorm en bak gedurende 45 à 50 minuten tot de cake goudbruin en gaar is.
door backstagekitchen