
Boodschappenlijstje
- 3 gedroogde Chinese paddenstoelen
- 400 g bieflappen
- peper & zout
- 3 el olie
- 2 teentjes knoflook
- klein stukje verse gemberwortel (ongeveer 2 cm)
- 1 lente - uitje
- 0,5 Chinese kool
- 150 g babymaïs
- 10 Chinese waterkastanjes
- 0,5 dl bouillon
- 1 el oestersaus
- 1 el sojasaus
- 2 el sesamzaad
- 1 el maïzena

Bereiding
- Week in een kom met koud water de paddenstoelen ongeveer 30 minuten tot ze zacht zijn geworden. Verwijder dan de steeltjes en snij ze in plakjes.
- Snij het vlees in reepjes en bestrooi met wat zout en peper.
- Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn.
- Schil het stukje gemberwortel en snij in plakjes.
- Maak het lente - uitje schoon en snij het fijn.
- Laat de maïskolven uitlekken.
- Maak de kool schoon en snij deze in reepjes.
- Snij de waterkastanjes in stukjes.
- Verhit 2 el olie in een wok en fruit hierin eventjes de knoflook, gemberwortel en lente - uitjes.
- Voeg dan het vlees en paddenstoelen toe en roerbak dit 5 minuten mee. Schep vervolgens het vlees en de paddenstoelen uit de wok.
- Doe de rest van de olie in de wok. Roerbak hierin de Chinese kool, maïskolven en waterkastanjes.
- Strooi er wat zout over en giet de bouillon erbij.
- Laat het ongeveer 5 minuten zachtjes koken tot de kool zacht begint te worden.
- Doe dan het vlees en de paddenstoelen erbij en voeg de oestersaus, sesamzaad en de sojasaus toe.
- Roer in een kopje de maïzena met wat koud water tot een papje en bind hiermee het gerecht.
- Lekker met rijst.
