

Biet bourguignon
ingrediënten
- 1 kg rode en gele bietjes
- 1 pompoen
- 500 gr champignons
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- Olijfolie
- 3 laurierblaadjes
- 2 takjes tijm
- Scheut rode wijn
- Scheutje honing of ahornsiroop
- 500 ml groentebouillon
- 1 el tomatenpuree
- zout en peper
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een grote kookpot. Voeg de gesneden uien en knoflook toe.
- Schil de bieten en snij in grove stukken. Doe ze in de kookpot samen met laurierblaadjes, tijm en zout. Bak 5 minuten al roerend. Snij de pompoen in grove stukken en voeg toe aan de bieten.
- Roer de tomatenpuree, ahornsiroop, rode wijn en groentebouillon er bij. Breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 20 minuten sudderen.
- Snij de champignons doormidden en voeg ze toe aan het gerecht. Kook nog eens 10 minuten.
- Proef het stoofpotje en kruid bij naar smaak. Heerlijk met gebakken seitan erbij. Perfect met rijst of patatjes.
- Smakelijk!
door Sophie so Food