

Bloemkool op z'n Mandarijns
ingrediënten
- 1 middelgrote bloemkool, in roosjes
- 1 eetlepel gember, geraspt
- 3 eetlepels olie
- 1 teentje knoflook
- 3 sjalotjes
- 1 groen chilipeper, fijn gesneden
- 2 theelepels mosterdpoeder
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 theelepel zout
- sap van een halve citroen
- 1 eetlepels sojasaus
- 2 theelepels maïzena
Bereiding
- Doe de knoflook, sjalotjes en zout in een vijzel en meng ze totdat er een puree achtige massa ontstaat.
- Bak deze in een wok in 3 eetlepels hete olie. Voeg dan de gember, chilipeper en de mosterdpoeder toe.
- Doe ook de bloemkool in de wok en laat alles ongeveer 5-10 minuten lang bakken boven een hoge vlam, tot de bloemkool zacht is. Af en toe roeren.
- Doe de sesamolie, citroensap, sojasaus en de maïzena in een kom.
- Voeg er 100 ml water bij. Klop alles door elkaar en giet dit mengsel bij de bloemkool in de wok. Na nog 1 minuut sudderen is het gerecht klaar.
- Garneer het met peterselie.
- Serveer het gerecht op pasta's of met gebakken aardappels.