Bloemkool pakora's

ingrediënten
  • 100 g kikkererwtenmeel
  • 0,5 tl gemalen koriander
  • 1 tl zout
  • 0,5 tl gemalen kurkuma
  • 0,5 tl chilipoeder
  • 0,5 tl garam masala
  • 1 à 2 teentjes knoflook
  • 1,75 dl water
  • 0,5 bloemkool, in roosjes
  • 2 kleine uien, in ringen gesneden
Bereiding
  • Zeef het meel in een kom.
  • Voeg koriander, zout, kurkuma, chilipoeder, garam masala en geperste knoflook toe.
  • Maak een kuiltje in het midden van de bloem.
  • Voeg langzaam het water toe en mix tot een dik, glad beslag.
  • Haal bloemkool roosjes en ui ringen door het beslag.
  • Verhit 4 cm olie in een diepe pan.
  • Bak de bloemkool en ui in porties in 4 à 5 minuten goudgeel.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.

 

door EVAvzw