Boerenkool met pasta

ingrediënten
  • 600 g boerenkool
  • 2 dl room + 1 dl melk
  • 5 tenen geperste knoflook
  • 3 uien of 5 sjalotten
  • 120 g verse geraspte Parmezaanse kaas
  • 250 g pasta
  • 1 el olijfolie
  • zout en peper
Bereiding
  1. Verwijder de dikke nerven uit de boerenkoolbladeren, snij de bladeren grof, kook ze gaar in gezouten water en laat uitlekken
  2. .Verwarm de olijfolie in een pan en gaar de uitjes zonder ze te bruinen.
  3. Voeg de room erbij toe, en kruid met zout en peper.
  4. Breng het geheel aan de kook en laat inkoken of bind met beetje aardappelbloem opgelost in water.
  5. Voeg van het vuur af de knoflook en kaas toe en breng op smaak, meng onder de boerenkool.
  6. Kook de pasta gaar en roer ze door de saus.

 

door Sabine F.