Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Boerenkool met worst, spekjes, gebakken uitjes en room

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 1 kilo aardappelen
  • 1 bussel gesneden boerenkool
  • 200 gram spekjes of bacon
  • 2 flinke uien gesnipperd
  • 1 kleine rookworst
  • 150 ml room of sojaroom
  • olijfolie
  • zout en peper
instructions

Bereiding

  1. Kook de aardappelen en de boerenkool gaar in ongeveer 25 minuten.
  2. Bak in de tussentijd de spekjes tot ze licht krokant zijn.
  3. Doe een klein beetje boter of olie erbij en voeg er de gesnipperde uien bij. Bak tot de uien wat glazig zijn.
  4. Kook de rookworst volgens de verpakking en snijd ze dan in kleine stukjes.
  5. Meng nu de aardappels met de boerenkool met een stamper door elkaar.
  6. Schep nu als laatste de worst en spek/uienmengsel en de room door de boerenkool. Breng op smaak met peper en zout.

Niets zo oer-Hollands (en ondertussen ook heerlijk Vlaams meegegeten) als een dampende pot boerenkool met worst. Dit recept tilt de klassieker net dat tikkeltje hoger: spekjes voor de hartige crunch, romige saus voor zachtheid en een flinke lepel gebakken uitjes erbovenop.

 

door Smulweb