Boerenkool met worst, spekjes, gebakken uitjes en room
Niets zo oer-Hollands (en ondertussen ook heerlijk Vlaams meegegeten) als een dampende pot boerenkool met worst. Dit recept tilt de klassieker net dat tikkeltje hoger: spekjes voor de hartige crunch, romige saus voor zachtheid en een flinke lepel gebakken uitjes erbovenop.

Boodschappenlijstje
- 1 kilo aardappelen
- 1 bussel gesneden boerenkool
- 200 gram spekjes of bacon
- 2 flinke uien gesnipperd
- 1 kleine rookworst
- 150 ml room of sojaroom
- olijfolie
- zout en peper

Bereiding
- Kook de aardappelen en de boerenkool gaar in ongeveer 25 minuten.
- Bak in de tussentijd de spekjes tot ze licht krokant zijn.
- Doe een klein beetje boter of olie erbij en voeg er de gesnipperde uien bij. Bak tot de uien wat glazig zijn.
- Kook de rookworst volgens de verpakking en snijd ze dan in kleine stukjes.
- Meng nu de aardappels met de boerenkool met een stamper door elkaar.
- Schep nu als laatste de worst en spek/uienmengsel en de room door de boerenkool. Breng op smaak met peper en zout.
door Smulweb