Boerenkool met worst, spekjes, gebakken uitjes en room

Niets zo oer-Hollands (en ondertussen ook heerlijk Vlaams meegegeten) als een dampende pot boerenkool met worst. Dit recept tilt de klassieker net dat tikkeltje hoger: spekjes voor de hartige crunch, romige saus voor zachtheid en een flinke lepel gebakken uitjes erbovenop.

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 1 kilo aardappelen
  • 1 bussel gesneden boerenkool
  • 200 gram spekjes of bacon
  • 2 flinke uien gesnipperd
  • 1 kleine rookworst
  • 150 ml room of sojaroom
  • olijfolie
  • zout en peper
instructions

Bereiding

  1. Kook de aardappelen en de boerenkool gaar in ongeveer 25 minuten.
  2. Bak in de tussentijd de spekjes tot ze licht krokant zijn.
  3. Doe een klein beetje boter of olie erbij en voeg er de gesnipperde uien bij. Bak tot de uien wat glazig zijn.
  4. Kook de rookworst volgens de verpakking en snijd ze dan in kleine stukjes.
  5. Meng nu de aardappels met de boerenkool met een stamper door elkaar.
  6. Schep nu als laatste de worst en spek/uienmengsel en de room door de boerenkool. Breng op smaak met peper en zout.

 

door Smulweb