Boerenkoollasagne
Boerenkool in de hoofdrol, maar dan eens helemaal anders. Deze lasagne combineert de stevige, groene bite van boerenkool met een kruidige tomatensaus en romige bechamel. De seitan en olijven zorgen voor extra pit en diepte, terwijl de laagjes groenten, pasta en saus in de oven samen een smeuïg geheel worden.

Boodschappenlijstje
- 400 g boerenkool
- 100 g groene olijven
- olijfolie
- 1 blik tomatenpuree
- 1 medium grote rode paprika (heel fijn gehakt, eventueel met de keukenrobot)
- 100 g seitan (fijngemalen in de keukenrobot, of seitan gehakt, of tofureepjes)
- 200 ml sojaroom
- 150 ml kokosmelk
- zout & peper
- nootmuskaat
- oregano
- tijm
- paprikapoeder
- verse basilicum
- verse rozemarijn
- 2 tl citroensap
- lasagne vellen (voorgekookt)
- arrowroot
- gistvlokken

Bereiding
- Maak een tomatensaus met de tomatenpuree, een blaadje laurier (wegnemen na het koken), oregano, tijm, paprikapoeder, rozemarijn, basilicum en olijfolie. Voeg seitan en paprika toe.
- Ondertussen oven verwarmen op 210°C.
- Een bechamelsaus maken met de sojaroom, kokosmelk, arrowroot (opgelost in wat water), zout, peper, nootmuskaat, gistvlokken en citroensap.
- Bak de boerenkool in een pan met wat olijfolie gedurende 3 minuten, voeg zout en peper toe en stukjes olijf.
- Een ovenvaste schaal invetten en afwisselend vullen met een laagje tomatensaus, een laagje lasagne vellen en een laagje gebakken boerenkool.
- Eindigen met een laagje bechamelsaus.
door EVAvzw