Boerenkoollasagne

ingrediënten
  • 400 g boerenkool
  • 100 g groene olijven
  • olijfolie
  • 1 blik tomatenpuree
  • 1 medium grote rode paprika (heel fijn gehakt, eventueel met de keukenrobot)
  • 100 g seitan (fijngemalen in de keukenrobot, of seitan gehakt, of tofureepjes)
  • 200 ml sojaroom
  • 150 ml kokosmelk
  • zout & peper
  • nootmuskaat
  • oregano
  • tijm
  • paprikapoeder
  • verse basilicum
  • verse rozemarijn
  • 2 tl citroensap
  • lasagne vellen (voorgekookt)
  • arrowroot
  • gistvlokken
Bereiding
  1. Maak een tomatensaus met de tomatenpuree, een blaadje laurier (wegnemen na het koken), oregano, tijm, paprikapoeder, rozemarijn, basilicum en olijfolie. Voeg seitan en paprika toe. 
  2. Ondertussen oven verwarmen op 210°C.
  3. Een bechamelsaus maken met de sojaroom, kokosmelk, arrowroot (opgelost in wat water), zout, peper, nootmuskaat, gistvlokken en citroensap.
  4. Bak de boerenkool in een pan met wat olijfolie gedurende 3 minuten, voeg zout en peper toe en stukjes olijf.
  5. Een ovenvaste schaal invetten en afwisselend vullen met een laagje tomatensaus, een laagje lasagne vellen en een laagje gebakken boerenkool.
  6. Eindigen met een laagje bechamelsaus.

 

door EVAvzw