Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Bonte raapjes uit de wok

Een vrolijk bord vol kleur en knapperigheid! De raapjes worden zacht en lichtzoet in de wok, terwijl de boontjes en kappertjes zorgen voor een frisse bite. Een simpel gerecht dat straalt van smaak en gezond plezier op je bord brengt.

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 2 el olijfolie
  • 3 middelgrote rapen geschild en in blokjes van 1,5 x 1,5 cm
  • 250 g prinsessenbonen gedopt en in tweeën gebroken
  • 1 el gezouten kappertjes
  • 4 el half gedroogde tomaten
  • 0,5 tl gerookt paprikapoeder
  • rijst
  • 1 tl rijststroop
  • 2 el balsamicoazijn
  • 4 el warm water
  • peper en zout
instructions

Bereiding

Week de gezouten kappertjes ongeveer een halfuur in lauw water om het teveel aan zout weg te werken. Giet ze af en spoel ze nog even goed na.
Blancheer de boontjes 5 minuten in een pan kokend, gezouten water. Giet ze af en laat ze even schrikken onder de koude kraan.
Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de raapjes ongeveer 10 minuten, of tot ze beetgaar zijn. Voeg de boontjes, de kappertjes en de tomaatjes toe en roerbak nog enkele minuten.
Roer alle ingrediënten voor het sausje in een kommetje door elkaar. Giet het in de wok en roer goed.
Laat alles nog een drietal minuten sudderen tot de raapjes goed gaar zijn.
Breng op smaak met peper en zout.

 

door EVA vzw