Braadschotel van varkensgebraad, tijm, pastinaak en perziken

ingrediënten
  • 10 takken verse tijm
  • 4 laurierbladen
  • 1 biologisch varkensgebraad (700 g)
  • boter
  • zwarte peper en zout
  • 3 pastinaken
  • 10 knoflooktenen
  • 1 kg krielaardappelen
  • 12 halve perziken (uit blik, op siroop)
Bereiding
  1. Bind 4 takken tijm en 4 laurierbladen met keuken touw op het gebraad vast.
  2. Bak het vlees langs alle kanten aan in boter, kruid met zwarte peper en zout, en leg het in een beboterde ovenschotel.
  3. Schil de pastinaken, snij ze in de lengte in vieren.
  4. Doe bij het vlees, samen met de ongepelde knoflooktenen, de rest van de tijm, de krielaardappelen en de halve perziken.
  5. Kruid het geheel royaal met zwarte peper en verdeel 75 g boter in klontjes over de ovenschotel.
  6. Zet ongeveer 1 uur in een oven van 180°C.
  7. Bedruip het vlees regelmatig met de braad sappen.
  8. Haal de schotel uit de oven en laat 10 minuten rusten onder een deksel.
  9. Snij het vlees en serveer met de rest van de braadschotel.

 

door Weekend Knack