Bramblewood Blackberry Pie

ingrediënten
  • 2 ¼ kopje bakmeel
  • 1 tl zout
  • 1/2 kopje olie
  • 3 eetlepels koud water
  • 2/3 kopje witte suiker
  • ½ tl gemalen kaneel
  • 3 kopjes verse braambessen
Bereiding
  1. Verwarm de oven op 220°.
  2. Mix twee kopjes meel en het zout in een kom.
  3. Giet in het midden de olie en het water erin en roer.
  4. Verdeel de deeg in twee ongelijke ballen, ¾ voor de eerste en ¼ voor de andere.
  5. Plaats een blad boterpapier op de grote deegbal en rol het uit, het deeg kan kruimelig worden, maar het boterpapier houdt het samen.
  6. Leg de lap deeg in een taartvorm 
  7. Rol de kleine deegbal op dezelfde wijze uit en hou opzij.
  8. Mix de suiker, ¼ kopje deeg en de kaneel samen in een kleine kom.
  9. Doe de braambessen in een grote kom en besprenkel met de suiker mix.
  10. Roer voorzichtig.
  11. Verdeel het vulsel in de taartvorm.
  12. Dek af met de andere deeglap.
  13. Prik gaatjes om stoom door te laten tijdens het bakken.
  14. Snij de overbodige deegresten aan de rand weg.
  15. Bestrijk met een los geklopt ei voor een mooie korst.
  16. Bak in 30 à 45 minuten, totdat de deeg lichtjes bruin is.

 

door Allrecipes