Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Caesarsalade

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 250 gr kipfilet
  • 4 kleine little gems
  • 150 gram croutons
  • stukje grana padano (harde Italiaanse kaas)
  • 1 teen knoflook (geperst)
  • 1 ei
  • 3 ansjovisfilets (blikje)
  • sap van halve citroen
  • 1 theelepel azijn
  • 1,5 dl olijfolie
  • 100 gr Grana Padano/Parmezaan, geraspt
  • 1 etl Worcestersaus 
instructions

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet overlangs in dunnere stukken. kruid met peper en zout en grill het vlees op de barbecue of anders in een grill pan op het fornuis. Gebruik weinig vet zodat het vlees echt roostert en niet gaar stooft. Laat het vlees iets afkoelen en snijd de stukken in schuine reepjes. Scheur de sla in grove stukken, was en droog de sla goed.
  2. Meng de ingrediënten voor de saus in een hoge mengbeker en mix alles met de staafmixer tot een romige saus
  3. Roer de saus door de sla en leg op elk bord een portie. Verdeel de stukjes kip hierover en garneer met croutons. Snijd met een aardappelschilmesje schilfers kaas (of geraspt) en strooi deze over de salade.

Frisse, krokante sla, sappige gegrilde kip en een romige, hartige dressing… deze klassieke Caesarsalade tilt een eenvoudige lunch of diner meteen naar een hoger niveau. Met zelfgemaakte croutons en een royale topping.

Dressing:

 

door Ellen Van Houtte