Caesarsalade

ingrediënten
  • 250 gr kipfilet
  • 4 kleine little gems
  • 150 gram croutons
  • stukje grana padano (harde Italiaanse kaas)

Dressing:

  • 1 teen knoflook (geperst)
  • 1 ei
  • 3 ansjovisfilets (blikje)
  • sap van halve citroen
  • 1 theelepel azijn
  • 1,5 dl olijfolie
  • 100 gr Grana Padano/Parmezaan, geraspt
  • 1 etl Worcestersaus 
Bereiding
  1. Snijd de kipfilet overlangs in dunnere stukken. kruid met peper en zout en grill het vlees op de barbecue of anders in een grill pan op het fornuis. Gebruik weinig vet zodat het vlees echt roostert en niet gaar stooft. Laat het vlees iets afkoelen en snijd de stukken in schuine reepjes. Scheur de sla in grove stukken, was en droog de sla goed.
  2. Meng de ingrediënten voor de saus in een hoge mengbeker en mix alles met de staafmixer tot een romige saus
  3. Roer de saus door de sla en leg op elk bord een portie. Verdeel de stukjes kip hierover en garneer met croutons. Snijd met een aardappelschilmesje schilfers kaas (of geraspt) en strooi deze over de salade.

 

door Ellen Van Houtte