Heerlijk zachte cannelloni gevuld met een romige mix van paksoi, ricotta en walnoten, overgoten met een smeuïge kaassaus. Een hartverwarmend Italiaans geïnspireerd gerecht dat zowel verfijnd als gezellig op tafel staat.
Cannelloni met paksoi en walnoten
Boodschappenlijstje
12 gedroogde cannelloni buisjes
scheutje olijfolie
boter, om in te vetten
50 g walnoten, gehakt
25 g boter
25 g bloem
3 dl melk
50 g geraspte fontina kaas
3 eetlepels olijfolie
1 grote ui, gehakt
1 teentje look, geperst
1 paksoi, fijngesneden
200 g gehakte tomaten
1 tl gedroogde oregano
3 el gehakte basilicum
225 g ricotta
75 g broodkruim
50 g walnoten
mespunt nootmuskaat
zout & gemalen peper
Bereiding
Verhit voor de vulling de olijfolie in een grote braadpan en fruit ui en knoflook tot ze glazig zijn.
Voeg paksoi, tomaat en oregano toe.
Laat alles ongeveer 5 minuten koken en roer regelmatig tot alle vocht verdampt is.
Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
Doe het groentemengsel in een keukenmachine en voeg basilicum, ricotta, broodkruim, walnoten en nootmuskaat toe.
Pureer tot een glad mengsel en breng op smaak met zout en peper.
Smelt de boter voor de saus in een steelpan.
Roer de bloem erdoor en laat kort bakken. Roer langzaam de melk erdoor en verhit tot de saus kookt en gebonden is.
Roer de fontina erdoor.
Verwarm de oven voor op 190° C.
Bestrijk de binnenkant van een platte ovenschaal met boter.
Vul de cannelloni buisjes met behulp van een theelepel en leg ze in de schaal.
Giet de kaassaus er gelijkmatig over.
Bestrooi het gerecht met walnoten en bak het in circa 30 minuten goudbruin.