Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Cannelloni met paksoi en walnoten

Cannelloni met paksoi en walnoten

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 12 gedroogde cannelloni buisjes
  • scheutje olijfolie
  • boter, om in te vetten
  • 50 g walnoten, gehakt
  • 25 g boter
  • 25 g bloem
  • 3 dl melk
  • 50 g geraspte fontina kaas
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gehakt
  • 1 teentje look, geperst
  • 1 paksoi, fijngesneden
  • 200 g gehakte tomaten
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 3 el gehakte basilicum
  • 225 g ricotta
  • 75 g broodkruim
  • 50 g walnoten
  • mespunt nootmuskaat
  • zout & gemalen peper
instructions

Bereiding

  1. Verhit voor de vulling de olijfolie in een grote braadpan en fruit ui en knoflook tot ze glazig zijn.
  2. Voeg paksoi, tomaat en oregano toe.
  3. Laat alles ongeveer 5 minuten koken en roer regelmatig tot alle vocht verdampt is.
  4. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
  5. Doe het groentemengsel in een keukenmachine en voeg basilicum, ricotta, broodkruim, walnoten en nootmuskaat toe.
  6. Pureer tot een glad mengsel en breng op smaak met zout en peper.
  7. Smelt de boter voor de saus in een steelpan.
  8. Roer de bloem erdoor en laat kort bakken. Roer langzaam de melk erdoor en verhit tot de saus kookt en gebonden is.
  9. Roer de fontina erdoor.
  10. Verwarm de oven voor op 190° C.
  11. Bestrijk de binnenkant van een platte ovenschaal met boter.
  12. Vul de cannelloni buisjes met behulp van een theelepel en leg ze in de schaal.
  13. Giet de kaassaus er gelijkmatig over.
  14. Bestrooi het gerecht met walnoten en bak het in circa 30 minuten goudbruin.

Heerlijk zachte cannelloni gevuld met een romige mix van paksoi, ricotta en walnoten, overgoten met een smeuïge kaassaus. Een hartverwarmend Italiaans geïnspireerd gerecht dat zowel verfijnd als gezellig op tafel staat.

Saus

Vulling