Een kleurrijk en licht voorgerecht: dunne plakjes geroosterde rode biet als carpaccio, met pittige rucola, knapperige radijsjes en geroosterde pijnboompitten. Gezond en perfect in balans tussen zoet, hartig en zuur.
Boodschappenlijstje
150 g rode bieten
100 g ruccola
bussel radijs
balsamicoazijn
klein handvol geroosterde pijnboompitten
snuifje zout & peper
olijfolie
Bereiding
Was de bieten grondig en wikkel ze individueel in een stuk aluminiumfolie, kruid met olijfolie, peper en zout voor je het pakketje sluit.
Pof de bieten in een voorverwarmde oven van 180 graden in 30 à 45 minuten gaar, afhankelijk van hun grote.
Schil ze en snij ze in dunne plakjes.
Dresseer de plakjes als carpaccio op een plat bord.
Maak een dressing met azijn en olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de sla en de in fijne plakjes gesneden radijsjes samen en giet de dressing er overheen, hussel door elkaar en serveer een handvol bovenop de carpaccio.