

Carpaccio van rode bietjes met rucola en radijs
ingrediënten
- 150 g rode bieten
- 100 g ruccola
- bussel radijs
- balsamicoazijn
- klein handvol geroosterde pijnboompitten
- snuifje zout & peper
- olijfolie
Bereiding
- Was de bieten grondig en wikkel ze individueel in een stuk aluminiumfolie, kruid met olijfolie, peper en zout voor je het pakketje sluit.
- Pof de bieten in een voorverwarmde oven van 180 graden in 30 à 45 minuten gaar, afhankelijk van hun grote.
- Schil ze en snij ze in dunne plakjes.
- Dresseer de plakjes als carpaccio op een plat bord.
- Maak een dressing met azijn en olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de sla en de in fijne plakjes gesneden radijsjes samen en giet de dressing er overheen, hussel door elkaar en serveer een handvol bovenop de carpaccio.
- Werk af met wat geroosterde pijnboompitten.
gebaseerd op 4 seizoenen