Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Carpaccio van rode bietjes met rucola en radijs

Een kleurrijk en licht voorgerecht: dunne plakjes geroosterde rode biet als carpaccio, met pittige rucola, knapperige radijsjes en geroosterde pijnboompitten. Gezond en perfect in balans tussen zoet, hartig en zuur.

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 150 g rode bieten
  • 100 g ruccola
  • bussel radijs
  • balsamicoazijn
  • klein handvol geroosterde pijnboompitten
  • snuifje zout & peper
  • olijfolie
instructions

Bereiding

  1. Was de bieten grondig en wikkel ze individueel in een stuk aluminiumfolie, kruid met olijfolie, peper en zout voor je het pakketje sluit.
  2. Pof de bieten in een voorverwarmde oven van 180 graden in 30 à 45 minuten gaar, afhankelijk van hun grote.
  3. Schil ze en snij ze in dunne plakjes.
  4. Dresseer de plakjes als carpaccio op een plat bord.
  5. Maak een dressing met azijn en olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  6. Voeg de sla en de in fijne plakjes gesneden radijsjes samen en giet de dressing er overheen, hussel door elkaar en serveer een handvol bovenop de carpaccio.
  7. Werk af met wat geroosterde pijnboompitten.

 

gebaseerd op 4 seizoenen