

Ceviche van griet met eekhoorntjesbrood en rammenas
ingrediënten
- 4 plakjes grietfilet (van de rug) van 40 g elk
- grof gemalen zwarte peper en zeezout
- 3 middelgrote stuks vers eekhoorntjesbrood
- 1 kleine zwarte rammenas
- 2 dl arachideolie
- het sap van 1 limoen
- 3 el sesamzaad
- 1 kleine komkommer
- nootmuskaat
- 3 el volle melk
Bereiding
- Schik de vis op de borden en kruid met peper en zout.
- Snij het eekhoorntjesbrood en de rammenas in flinterdunne plakken en verdeel over de vis.
- Meng de arachideolie met limoensap, peper, zout en sesamzaad en lepel over de vis en de groenten.
- Schil de komkommer, snij in stukjes, kruid met peper, zout en nootmuskaat en mix met de melk tot schuim.
- Laat uitlekken in een puntzeef en lepel bij de vis.
door Weekend Knack