Champignon curry met geraspte kokosnoot

ingrediënten
  • 350 gr prei, in ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 cm gember, zeer fijn gesneden
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel garam masala
  • 2 eetlepels olie
  • 250 gr champignons, in vieren gesneden
  • 80 gr geraspte kokos
  • sap van een halve citroen
  • zout en peper naar smaak
  • verse korianderblaadjes voor garnering
Bereiding
  1. Doe de olie in een grote pan en fruit hierin de prei, knoflook en de gember samen met de specerijen.
  2. Voeg de champignons toe en laat deze gaar worden op laag vuur in ongeveer 15 minuten.
  3. Voeg de geraspte kokosnoot toe en stoof het geheel op een zacht vuur.
  4. Als het mengsel te droog wordt, doe een paar druppels water erbij.
  5. Breng het gerecht op smaak met citroensap, zout en peper en serveer het met koriander blaadjes erop.
  6. Serveer met rijst of quinoa.