Champignon- preisoep met Leffe Blond

ingrediënten
  • 250 gram champignons
  • 250 gram wit van de prei
  • twee eetlepels roomboter
  • twee eetlepels zonnebloemolie
  • 0,8 l kippenbouillon
  • 1 dl slagroom
  • 1,5 dl Leffe Blond (flesje van 30 cl)
  • twee eetlepels fijngesneden bladselderij
  • peper uit de molen en zout naar smaak
Bereiding
  1. De champignons schoon borstelen en in plakjes snijden.
  2. Het wit van de prei in dunne ringetjes snijden, goed wassen en laten uitlekken.
  3. Een mengsel van twee eetlepels boter en olie verhitten in een soeppan.
  4. Doe hierin de fijngesneden champignons en ringetjes prei.
  5. Bak deze zo kort mogelijk om en om, tot de prei wat glazig is geworden.
  6. Hittebron verlagen en de bouillon eraan toevoegen. Vijftien minuten laten pruttelen. Vervolgens het bier erbij doen. Nog vijf à tien minuten verwarmen.
  7. Tenslotte de slagroom erdoor roeren en fijngesneden bladselderij erbij doen.
  8. Op smaak brengen met peper en zout.
  9. In voorverwarmde soepborden of soepkommen serveren.
  10. Geef hierbij stokbrood of ciabatta brood.

 

door Biercuisine 
 

Biodynamische landbouwcoöperatieve

De Wassende Maan CV
Beekstraat 35
9800 Astene-Deinze

Tel. 09 386 82 14

info@dewassendemaan.be

BTW BE0429.289.336

→ Lees hier onze privacyverklaring.

Alle prijzen op onze website zijn incl. BTW

eurologo

BIOWINKEL

Di t.e.m. Vr     09:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Tel. 09 381 55 40
winkel@dewassendemaan.be

 

BIOBOX

Tel. 09 386 98 79
biobox@dewassendemaan.be

maan logo

 

Volg ons op: instagramfacebook